İlber Ortaylı'nın elini öptüğü Ömer Tuğrul İnançer kimdir?

İlber Ortaylı'nın elini öptüğü Ömer Tuğrul İnançer kimdir?

Ömer Tuğrul İnançer kimdir? İlber Ortaylı'nın elini öptüğü İnançer hakkında "Kimdir, nereli ve kaç yaşındadır?" sorularının yanıtları araştırılıyor. 73 yaşındaki İnançer Türk Tasavvuf Musikisi'nin önemli isimlerinden biri. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun genel müdürlüğü görevini yürütmüştü. İşte merak edilen soruların cevapları...

Ömer Tuğrul İnançer kimdir? sorusu İlber Ortaylı'nın imza gününde İnançer'i görünce aniden ayağa kalkıp elini öpmesi nedeniyle araştırılmaya başlandı. Türk Tasavvuf Musikisi'nin önemli isimlerinden biri olan Ömer Tuğrul İnançer hakkında "İnançer kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?" sorularının yanıtı ve merak edilen tüm detaylar...

ÖMER TUĞRUL İNANÇER KİMDİR?

73 yaşındaki Ömer Tuğrul İnançer 1946'da İstanbul'da doğdu. Türk avukat, müzisyen ve mutasavvıf olan İnançer. İstanbul Üniversitesi'nin hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra 1991'e kadar hukuk müşavirliği yaptı.

İnançer geçtiğimiz yıl "Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil", "Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor" sözleriyle gündeme gelmişti.

1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun genel müdürlüğüne atanan Ömer Tuğrul İnançer, Türk Tasavvuf Musikisinin önemli isimlerinden biridir.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN