İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Kanal İstanbul yanıtı: Sonu geldi

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Kanal İstanbul yanıtı: Sonu geldi

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap: Çok net ifade edeyim ki; ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kanal İstanbul projesinde sona gelindi" açıklamasına cevap verdi. İmamoğlu "Çok net ifade edeyim ki; ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İzmit Belediyesi, KİPTAŞ eliyle “Afet Odaklı Sosyal Konut” üretmek için harekete geçti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin gerçekleştirileceği Arızlı Mahallesi'nde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile bir araya geldi.

ERDOĞAN'A CEVAP VERDİ

İmamoğlu, Kaplan ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt birlikte projenin temelinin atılacağı araziyi gezdikten sonra İzmit Belediyesi'ne geçti. Meclis Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Uluslararası ihaleye çıkacağız” açıklaması soruldu.

İmamoğlu, yanıtında şu ifadeleri kullandı:

"Açıklamayı yolda okudum. Çok net ifade edeyim ki; ‘son' tanımı doğru. Kanal İstanbul'un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır.

Vatandaşımızın nezdinde de sonu gelmiştir, dünyanın itibarlı finans kuruluşlarının, itibarlı yapı firmalarının nezdinde de sonu gelmiş bir projedir.

"FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Biz, onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz. Niçin? Çünkü; İstanbul'un sonu gelmesin diye, İstanbul'un geleceği kurtulsun diye. Bu yöndeki faaliyetlerimiz devam edecek."

İmamoğlu, proje ile ilgili yaptığı açıklamada da deprem sorununa değindi. Depremin hem İstanbul'un hem Kocaeli'nin öncelikli sorunu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Özellikle burada, deprem adına atılacak her adımda, kentsel dönüşümden bu tarz sosyal konut üretimine varıncaya kadar ve başka konularda da her zaman iyi iletişimde olmak zorunluluğumuz var. Bunu geliştireceğiz.

"BAKANLIKLA DA DİYALOGLARIMIZ SÜRÜYOR" 

Ve inşallah hem İzmit'i hem İstanbul'u ve yakın coğrafyayı, depremden en az etkilenecek sağlam bir yapıya büründürmenin adımlarını hep birlikte atacağız. Bu konuda bakanlıkla da diyaloglarımız sürüyor.

Bu, gerçekten siyaset üstü bir mesele; milli bir mesele. Ben, hatta bağımsızlık sorunu gibi de büyütüyorum meseleyi, ki bu gerçekten de öyle."

"HİÇ KİMSEYE KAPIMIZ KİLİTLİ DEĞİL"

Kapılarının her siyasi partiye ait belediyeye açık olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Bizim kapımızı çalan her belediye ile iş geliştirmek, dayanışma içinde olmak hem İstanbul'umuza yakışan hem de bizim yol yürüyüşümüze yakışan bir anlayıştır. Bunu da altını çizelim.

Hiç kimseye kapımız kilitli değil, aksine ardına kadar açıktır. Bunu da buradan duyurmuş olalım."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

İstanbul'da cuma namazının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok tartışılan Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

İstanbulluların yüzde 64'ünün karşı çıktığı Kanal İstanbul ile ilgili konuşan Erdoğan, artık projenin ihale safhasına geldiğini belirterek "Önümüzde bizim en büyük proje, benim 'Çılgın Projem' dediğim, Kanal İstanbul Projesi'dir" ifadelerini kullandı.

"TALEPLER YERLİ VE KÜRESEL ARTIYOR"

Erdoğan şunları kaydetti: "Önümüzde bizim en büyük proje, benim 'Çılgın Projem' dediğim, Kanal İstanbul Projesi'dir. Şu anda Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve küresel bunlar var. Dikkat ederseniz şu an itibarıyla yine bizim yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Yatırımlarımız alt yapı, üst yapı olarak devam ediyor. Bunların içerisinde dikkate değer, bir numaralı proje, Kanal İstanbul Projesi'dir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN