Erdoğan: Kanal İstanbul benim çılgın projem, yakında ihaleye çıkacağız

Erdoğan: Kanal İstanbul benim çılgın projem, yakında ihaleye çıkacağız

İstanbulluların yüzde 64'ünün karşı çıktığı Kanal İstanbul ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık projenin ihale safhasına geldiğini belirterek "Önümüzde bizim en büyük proje, benim 'Çılgın Projem' dediğim, Kanal İstanbul Projesi'dir" dedi.

İstanbul'da cuma namazının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok tartışılan Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

İstanbulluların yüzde 64'ünün karşı çıktığı Kanal İstanbul ile ilgili konuşan Erdoğan, artık projenin ihale safhasına geldiğini belirterek "Önümüzde bizim en büyük proje, benim 'Çılgın Projem' dediğim, Kanal İstanbul Projesi'dir" ifadelerini kullandı.

"TALEPLER YERLİ VE KÜRESEL ARTIYOR"

Erdoğan şunları kaydetti: "Önümüzde bizim en büyük proje, benim 'Çılgın Projem' dediğim, Kanal İstanbul Projesi'dir. Şu anda Kanal İstanbul Projesi ile ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve küresel bunlar var. Dikkat ederseniz şu an itibarıyla yine bizim yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Yatırımlarımız alt yapı, üst yapı olarak devam ediyor. Bunların içerisinde dikkate değer, bir numaralı proje, Kanal İstanbul Projesi'dir.

"İSTANBUL ÇOK FARKLI GÜCE ULAŞACAK"

Projenin mimari boyutu hazırdır, bunun yanında teknik bütün boyutlar hazırdır. Artık işin ihale safhasına gelmiştir. Bu görüşmeleri de Ulaştırma Bakanlığımızla biz şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı birleştirerek 'Bu işi birlikte yürüteceksiniz' dedim. Birlikte bu proje inşallah yürütülüyor. Bu adımı da en kısa zamanda atarak, Kanal İstanbul Projesi ile İstanbul çok daha farklı bir görünüme ve uluslararası anlamda da çok farklı bir güce ulaşacaktır."

01-002.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nin çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

"KANAL İSTANBUL'DAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Daha önce de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nden herhangi bir vazgeçilmenin söz konusu olmadığını söylemişti.

Kanal İstanbul Projesi'nde son durumun ne olduğu, bu projeden vazgeçilip vazgeçilmediğinin sorulması üzerine Kurum "Projeden herhangi bir vazgeçilme söz konusu değil. Şu anda yapılması gereken planlama süreci, yine ÇED süreci ilerletiliyor. Bu çerçevede süreç yürüyor. Herhangi bir aksama, problem yok" ifadelerini kullanmıştı.

İSTANBULLULARIN YÜZDE 64'Ü KARŞI

İBB'nin düzenlediği ve Ağustos'ta sonuçlanan 'Kanal İstanbul Anketi' sonuçlarına göre, 606 bin 317 katılımcının yüzde 64,2 projeye karşı çıkarken, yüzde 34,1 destek verdi.

Ankete katılanların, 'yüzde 63,2’si faydalı olmayacağını; yüzde 67,1'i İstanbul'un acil sorunlarından biri olmadığını' belirtti.

'Yüzde 18,9 deprem, yüzde 19 susuzluk riskini artıracağını; yüzde 15,2 Boğazlar Antlaşması’nı ihlal edeceğini' ifade etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN