Millete karşı 'devlet projesi'

Millete karşı 'devlet projesi'

Kanal İstanbul afişleri için İmamoğlu’na inceleme başlatan İçişleri’nin, ‘devlet projesi’ gerekçesi tartışma yarattı. Skandalla ilgili açıklama yapan Babacan ‘Devlet millet için var, tabii ki tartışacağız, eleştireceğiz’ dedi.

İçişleri Bakanlığı İBB Başkanı İmamoğlu hakkında ‘Ya Kanal Ya İstanbul’ afişleri için inceleme başlattı. Gerekçede Kanal için ‘devlet projesi’ vurgusu yapılması ise gündem haline geldi. ‘Hükümetin her işi devlet projesi mi’ tartışması başladı. İstanbul halkının yüzde 64.2’le karşı çıktığı projeye ilişkin, vatandaşın temsilci seçtiği ve devletin bir parçası konumundaki İBB başkanının itirazına müfettiş görevlendirilmesi tepki çekti. 

‘BEN İSTİYORUM YAPILACAK’LA OLMAZ

Salgın koşullarında dev bütçeli projeye yönelik ‘Acil ihtiyaçlar dururken konsensus oluşmamış işe para harcanmamalı’ itirazları arttı. DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan da sert tepki gösterdi: Neymiş Kanal İstanbul devlet projesiymiş. Yapılacağı ilin belediye başkanı bunu eleştiremezmiş. Tabii ki eleştireceğiz. Bu devlet millet için var. Tartışacaksınız, etki analizini yapacaksınız. ‘Ben istiyorum yapılacak’ olmaz. Buna izin vermeyiz.  

İMAMOĞLU ‘NİYE OLMAZ’I ANİMASYONLA ANLATTI  

“Kanal İstanbul benim için bir devlet projesi değil” ifadesini kullanan İBB Başkanı, hakkında inceleme başlatılmasının ardından Twitter’da animasyon paylaştı. ‘İst’opya’ adlı filmde Eylül isimli bir kız çocuğu üzerinden projenin olumsuz etkileri anlatıldı. İmamoğlu paylaşımında “En güzel ‘devlet projesi’ yarınlara doğayla dost, aydınlık şehirler bırakmak” notunu düştü. 

karar-manset-18-kasim-haber-icine.jpg

Kanal İstanbul afişleri için İmamoğlu’na inceleme başlatan İçişleri’nin, ‘devlet projesine itiraz’ı gerekçe göstermesi tartışma yarattı. İstanbulluların yüzde 64’ünün karşı çıktığı Kanal’a ‘devlet zırhı’ korumasının getirilmesine muhalefet de sert tepki gösterdi.

DEVA Partisi lideri Babacan “Devlet projesi diye bir şey uydurdular. Devlet millet için var tabii ki tartışacağız, eleştireceğiz. Türkiye bir kişiden büyüktür” dedi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Ağrı 1.Olağan Kongresi’nde konuştu. Hükümeti ekonomi ve Kanal İstanbul üzerinden eleştiren Babacan “Biz batarsak ülke de batar diye adeta insanımızı korkutuyorlar. Biraz daha analiz ettiğimizde, sadece korkutma değil, altında tehdit de olduğunu görüyoruz. ‘Biz batacaksak ülke de batsın’ diye bir tehdit var. Bu devlet tek bir partinin devleti olamaz, olmayacak. İzin vermeyeceğiz” dedi.

babacan-agri2.jpg

Konuşmasında ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirmeye devam eden Babacan “Hazine ve Maliye’den sorumlu bakan sosyal medyadan istifa etti. O gün bugündür ortada yok. Bu süreçte Hazine’nin iç ve dış borç toplamı 1 trilyon 860 milyara çıktı” vurgusu yaptı.

Sözlerini sürdüren DEVA lideri şunları söyledi: “Edirne’den Ağrı’ya, Çorum’dan Diyarbakır’a, Sakarya’dan Van’a her gittiğimiz yerde insanlar bize aynı şeyi söylüyor: “Bu çaresizlikten, bu yoksulluktan, bu beceriksizliklerden bizi kurtarın.”

İktidardaki partinin gençlik kolları, Sakarya’da esnafa siftah parası diye 1 Lira dağıtıyor. Halkımızı aç bıraktıkları yetmedi, bir de dilenci muamelesi yapıyorlar.  

Ben Dışişleri’ne bakarken işsizlik yüzde 9’lardan 14’lere çıktı. Sonra gel ekonomi kötü toparla dediler. Ekibi toparladık, işsizlik 5 puan aşağıya çektik. Buraya gelirken Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi’nin binasını gördüm. Gençler iş ararken onlar propaganda için bina dikiyorlar. Size oy veren milleti yoksulluğa terk ediyorsunuz.

‘Biz batarsak ülke de batar’ diyerek insanları korkutmaya mı çalışıyorlar? Yoksa “Biz batacaksak ülke de batsın” diyerek vatandaşlarımızı tehdit mi ediyorlar? Merak etmesinler, DEVA Partisi‘nin genç kadroları ülkemizi en iyi şekilde yönetecek. Son günlerde bakın ‘Artık her şeye yeniden başlayacağız’ diyorlar. İnsan hakları önemliymiş! Yeni mi hatırlıyorsunuz?  

Devlet projesi’ diye bir şey uydurdular... Kanal İstanbul için. O projenin yapılacağı ilin belediye başkanı bunu eleştiremezmiş. Ülkenin bu yokluğunda Kanal İstanbul diye bir projeye milyarlarca dolar para harcamaya hazırlanıyorsunuz. Kimse milyonlarca insanın oyuyla seçilmiş kişilerin eleştirilerine karşı yeni şeyler icat etmesin.

Tarım alanlarının suya ihtiyaç duyduğu, şehirlerimizin depreme karşı hazırlanması gereken bir dönemde Kanal İstanbul diye bir projeyi kafayı taktınız. Çünkü orada rant var. Tabi ki eleştireceğiz. Türkiye tek bir kişiden büyüktür. Bu devlet millet için vardır. Bu millet size devleti emanet etti. ‘Ben istiyorum olacak’ olmaz. Bu devlet bir tek partinin devleti olamaz. Olamaz. Buna izin vermeyeceğiz.  

Usta yazarımız rahmetli Yaşar Kemal “Ağrıdağı Efsanesi” kitabında ne güzel söylemişti: “Biz hep böyle, her şeyde birlik olsak, kimse bize diş geçiremez. Bize dağlar, şahlar dayanmaz. Hiç kimse… Yeter ki böyle birlik olalım.”

İşte DEVA Partisi bu birlik için yola çıktı. Bu birlikteliğe dağlar da şahlar da dayanamayacak. 

İSTANBUL YÜZDE 64.2 KANAL'A KARŞI 

“Kanal İstanbul benim için bir devlet projesi değil” ifadesini kullanan İBB Başkanı, hakkında inceleme başlatılmasının ardından Twitter’da animasyon paylaştı.

‘İst’opya’ adlı filmde Eylül isimli bir kız çocuğu üzerinden projenin olumsuz etkileri anlatıldı. İmamoğlu paylaşımında “En güzel ‘devlet projesi’ yarınlara doğayla dost, aydınlık şehirler bırakmak” notunu düştü.

Öte yandan İBB’nin düzenlediği ve Ağustos’ta sonuçlanan ‘Kanal İstanbul Anketi’ sonuçlarına göre 606 bin 317 katılımcının yüzde 64,2 projeye karşı çıkarken, yüzde 34,1 destek verdi.  Ankete katılanların, ‘yüzde 63,2’si faydalı olmayacağını; yüzde 67,1’i İstanbul’un acil sorunlarından biri olmadığını’ belirtti.

‘Yüzde 18,9 deprem, yüzde 19 susuzluk riskini artıracağını; yüzde 15,2 Boğazlar Antlaşması’nı ihlal edeceğini’ ifade etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN