Bakan Kurum: Kanal İstanbul'dan vazgeçmeyeceğiz!

Bakan Kurum: Kanal İstanbul'dan vazgeçmeyeceğiz!

İstanbulluların yüzde 64'ün karşı çıktığı Kanal İstanbul Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "Projeden herhangi bir vazgeçilme söz konusu değil" açıklaması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nden herhangi bir vazgeçilmenin söz konusu olmadığını söyledi. 

Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına verilen arada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kanal İstanbul Projesi'nde son durumun ne olduğu, bu projeden vazgeçilip vazgeçilmediğinin sorulması üzerine Kurum, "Projeden herhangi bir vazgeçilme söz konusu değil. Şu anda yapılması gereken planlama süreci, yine ÇED süreci ilerletiliyor. Bu çerçevede süreç yürüyor. Herhangi bir aksama, problem yok" dedi.

İSTANBULLULARIN YÜZDE 64'Ü KANAL İSTANBUL'A KARŞI

İBB'nin düzenlediği ve Ağustos'ta sonuçlanan 'Kanal İstanbul Anketi' sonuçlarına göre, 606 bin 317 katılımcının yüzde 64,2 projeye karşı çıkarken, yüzde 34,1 destek verdi.

Ankete katılanların, 'yüzde 63,2’si faydalı olmayacağını; yüzde 67,1'i İstanbul'un acil sorunlarından biri olmadığını' belirtti.

'Yüzde 18,9 deprem, yüzde 19 susuzluk riskini artıracağını; yüzde 15,2 Boğazlar Antlaşması’nı ihlal edeceğini' ifade etti.

KANAL İSTANBUL TARTIŞMASI NASIL BAŞLADI?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 'Kanal İstanbul' nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurmuş, İBB Sözcüsü Murat Ongun da bunu doğrulamıştı.

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Kanal İstanbul projesi için 'devlet projesi' ifadesi dikkat çekmişti. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, İçişleri'nin açıklamasını eleştirerek "Neymiş Kanal İstanbul devlet projesiymiş. Yapılacağı ilin belediye başkanı bunu eleştiremezmiş. Tabii ki eleştireceğiz. Bu devlet millet için var. Tartışacaksınız, etki analizini yapacaksınız. ‘Ben istiyorum yapılacak’ olmaz. Buna izin vermeyiz" demişti. 

Son olarak tartışmanın taraflarından olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında başlatılan 'Kanal İstanbul' incelemeye sert sözlerle tepki göstermişti.

FOX TV'de konuşan İmamoğlu "Kanal İstanbul projesi, bir seçim projesidir. Adı da çılgın proje. Tam 9 yıl sonra tartışmalı bir ÇED raporuyla gündeme geldi. ÇED raporuna ben dahil on binlerce İstanbullu vatandaş itiraz başvurusu yaptı.

Yüzde 70'i şahsi mülkiyetlere ait arazilerin. Siz burada bir rant yaratacaksınız. Bu çizgi bölücülüktür. İstanbul'a ihanet olduğunu düşündüğüm bu projeye karşıyım. Bu bir seçim propagandası, proje değil. Günün sonunda o kadar kişiselleşmiş ki, yüzde 70'i şahsileşmiş arazi üzerinde. Benim içim yanıyor" ifadeleri kullanılmıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN