'İnfaz yasası' dosyası AYM'ye geliyor

'İnfaz yasası' dosyası AYM'ye geliyor

AYM, CHP'nin yeni infaz yasasının şekil yönünden iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu 16 Temmuz'da esastan görüşecek.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, 16 Temmuz'daki gündem toplantısında CHP'nin başvurusunu esastan görüşerek karara bağlayacak.

NE OLMUŞTU?

CHP, cezaevlerinden yaklaşık 90 bin kişinin tahliye edilmesini sağlayan infaz düzenlemesine ilişkin 7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un şekil bakımından iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesini istemişti.

İnfaz yasasının bazı maddelerinin af sonucu doğurduğunu belirten CHP, Anayasa'nın öngördüğü beşte üç çoğunluğa ilişkin usul şartı yerine getirilmediği için düzenlemenin şekil yönünden iptalini istemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN