İran'da 120 milletvekili Ruhani hakkında gensoru verdi

İran'da 120 milletvekili Ruhani hakkında gensoru verdi

İran'da 120 milletvekili Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hakkında Meclis'e gensoru önergesi verdi. Önerge Meclis Başkanlığı tarafından kabul edilirse Ruhani'nin azledilmesi ile sonlanabilecek bir süreç başlayabilir.

İran’da milletvekilleri hükümetin ekonomik politikalarının neden olduğu sorunlarla ilgili Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hakkında meclise gensoru önergesi verdi.

Reuters’ın haberine göre söz konusu önerge Ruhani’nin azledilmesiyle sonuçlanabilecek bir süreci başlatan adım olabilir.

ÜLKEDE EKONOMİK SIKINTI VAR

İran 2018 yılında yeniden yürürlüğe giren ABD yaptırımları nedeniyle ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya. Artan enflasyon ve işsizliğe riyalin değer kaybı ve corona virüsün etkileri de eklenince halk zor günler geçiriyor.

Tasnim haber ajansının haberine göre 290 milletvekilinden 120’sinin imzalayıp parlamento başkanlığına yaptığı başvuru ile Ruhani’nin ekonomik sıkıntılarla ilgili soruları cevaplaması talep edildi. Gensoru teklifinin yürürlüğe girebilmesi için başkanlığın onayı gerekiyor.

Ancak analistler İran dini lideri Hameney’in ABD’nin baskılarına karşı tüm kurumları birlikte hareket etmeye çağırdığı şu günlerde bu teklifin onay alamayabileceğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN