İstanbul'da hangi AVM satılık? Ziyaretçi sayısı düşen AVM'ler satışa çıkıyor!

İstanbul'da hangi AVM satılık? Ziyaretçi sayısı düşen AVM'ler satışa çıkıyor!

Koronavirüs (covid-19) salgınıyla nedeniyle kısıtlamaların getirildiği AVM'lerin ziyaretçi sayıları düşünce, bazı alışveriş merkezleri sahibinden.com'da satışa çıkarıldı. Şişli'de bulunan bir AVM'nin de alıcı beklediği öğrenildi. İşte detaylar...

Corona virüs (kovid-19) salgın hastalığı öncesinde vatandaşların uğrak duraklarından biri olan alışveriş merkezleri, salgın sonrası kısıtlamalar nedeniyle ekonomik dar boğaza girmiş durumda. İstanbul'un en popüler semtlerinde yer alan bazı AVM'ler sahibinden.com'a satılık ilanı vererek yeni müşterisini arıyor. İşte detaylar...

AVM'LER NEDEN SATIŞA ÇIKTI?

Koronavirüs salgını sonrası ziyaretçi sayılarının düşmesiyle birlikte alışveriş merkezleri satışa çıktı. İstanbul'da 6 katlı 100 bin metrekare alana sahip bir AVM, 3 milyar 750 milyon TL'ye, 4 katlı 60 bin metrekarelik başka bir AVM ise 1 milyar 750 milyon TL'ye alıcısını bekliyor. Şişli'de yer alan 6 katlı AVM'nin satış temsilcisi, mal sahibinin gizlilik anlaşması olmadan alışveriş merkezinin yerini bildirmeyeceklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ SAYISI BEKLENENİ KARŞILAMADI

Türkiye'de corona virüsü önlemleri kapsamında alışveriş merkezleri mart ayının ikinci haftasında faaliyetlerini durdurmuştu. Mayıs ayında ise yeni kurallarla birlikte AVM'ler açılmaya başlandı. Giriş ve çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenerek zeminde tek yönlü gidiş-geliş işaretleri konuldu.

Kişi sayısına da sınırlama getirildi. Her 10 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılan AVM'lerden çıkan kişi sayısı kadar kişinin girişine izin verilme kararı alındı. AVM'ler bu yeni kurallarla birlikte açıldı ancak ziyaretçi sayısı bekleneni karşılamadı.

ŞİŞLİ'DE BULUNAN AVM'LERİN LİSTESİ

3 milyar 750 milyon TL'ye satışa konan 6 katlı AVM'nin, Profilo AVM olduğu iddia edildi. Öte yandan sahibinden.com üzerinden yayınlanan ilanın hangi AVM'ye ait olduğu ise tartışma konusu oldu. İşte Şişli'de bulunan ve ilanda belirtilen metrekareye en yakın AVM'ler:

Cevahir AVM: 107 bin metrekare

Profilo AVM: 68 bin metrekare

Trump Towers AVM: 62 bin metrekare

Metrocity AVM: 60 bin metrekare

City's Nişantaşı AVM: 51 bin metrekare

Astoria AVM: 35 bin metrekare

e-TİCARET SİTELERİ, AVM'LERİN SONUNU HAZIRLADI

1 Haziran'da kapılarını yeniden açan AVM'lere, beklenen ilgi olmazken e-ticaret sitelerine olan ilgi artıyor. Koronavirüs salgın hastalığı süresi boyunca satışlarını 3'e katlayan e-ticaret sitelerinden yapılan alışveriş her geçen gün artıyor. Özellikle Trendyol, N11, GittiGidiyor, HepsiBurada ve Morhipo gibi e-ticaret siteleri AVM'lerin adeta fişini çekti.

Dünya üzerinde de e-ticaret sitelerinin kullanımı artmıl durumda. Amazon ve Aliexpress gibi alışveriş siteleri global anlamda güçlenmeye devam ediyor. Lojistik alanında yenilenme sürecine giren bu siteler, internet üzerinden verilen kargoları 1 gün içerisinde müşteriye ulaştırmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN