İstanbul'da kar bastırdı! Okullar tatil mi 14.12.2016 | İstanbul valiliği Twitter açıklama

İstanbul'da kar bastırdı! Okullar tatil mi 14.12.2016 | İstanbul valiliği Twitter açıklama

Son dakika İstanbul haber: İstanbul'da kar yağışı bastırdı. 14 Aralık yani yarın kar yağışının daha da etkili olması bekleniyor. Peki İstanbul'da yarın okullar tatil mi? Gözler valiliğin Twitter hesabında! "Vasip Şahin tatil kararı aldı mı?" sorusunu soran öğrenciler, memurlar sosyal medyadada da baskılara başladı.

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniye, öğrenciler ve memurlar "Yarın (Çarşamba) okullar tatil mi" sorusunun cevabını aramaya başladı. Gözler İstanbul Valiliği'nin yapacağı tatil açıklamasında. Şu ana kadar henüz İstanbul Valisi Vasip Şahin'in kar tatili kararı aldığına ilişkin açıklama gelmedi.

Karar.com'un haberinden ve aşağıdaki linki tıklayarak son dakika İstanbul kar tatili haberlerine ulaşabilirsiniz. İstanbul Valiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklama da anında burada olacak. 

Peki mevcut hava durumu ve İstanbul'un yarınki hava durumu okulların tatil edilmesini gerektiriyor mu? Yani yarın okullar tatil edilecek mi? Bu soruların cevabını haberimizden bulabilirsiniz? Önce son dakika tatil haberleri için kontrol linkini verelim:

SON DAKİKA TATİL HABERLERİ 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için bugün yaptığı hava durumu tahmininde öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur yağacağını, akşam saatlerinde de kar yağışının görüneceğini açıklamıştı.

YARIN İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL OLACAK? 

Meteoroloji'nin İstanbul hava durumu tahmini tuttu. Saat 15'ten itibaren kar yağışı başladı ve akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışı trafiğin de aksamasına neden oldu. İstanbul'un birçok bölgesinde trafik durma noktasına geldi. Özellikle Beylikdüzü'nde kar yağışı tipi şeklinde etkisini göstermeye başladı. Kar yağışının ilerleyen saatlerde hızlanması bekleniyor. Yarın yani 14 Aralık sabahı ise kar yağışının sürmesi bekleniyor. Bu nedenle İBB ekipleri tayakkuza geçti.

145 NOKTADA KAR İÇİN ARAÇLAR HAZIR

Yarın beklenen kar yağışı öncesi İBB alarma geçti ve vatandaşların kış mevsimini sorunsuz geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır. 145 noktada ise kar küreme araçları görev yapacak.

İstanbul'da güneşli günler yerini yağışlı havaya bırakıyor. Bugün karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağış geceden itibaren kar yağışına dönüşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de kar öncesi İstanbul için uyarı yaptı. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmura döneceği ve yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor" denildi. 'Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor' denilen açıklamada, "Ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm'ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

7 BİN PERSONEL GÖREV YAPACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise kar yağışı öncesi vatandaşların kış mevsimini sorunsuz şekilde geçirebilmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda tüm ekipler 7/24 görev başındaolacak. Kış mevsimi boyunca 7 bin personel ve bin 345 araç kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır bulunacak. Yaklaşık 145 köyde de kar küreme araçları görev yapacak. İstanbul'un 43 noktasında buz önleme ve uyarı sistemi bulunacak. Henüz pilot olarak uygulanan buzlanma solüsyon sistemi de kentin farklı noktalarında uygulamaya konulacak. 

BİN 345 ARAÇ 7/24 ÇALIŞACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadele kapsamında 345 araçla 7 gün 24 saat boyunca hizmet verecek.

Belediyenin aldığı önlemler kar yağışının beklenenden daha fazla olduğunu gösteriyor. Kar tatilini güçlendiren bu ihtimale AKOM'un açıklamasını da eklemek lazım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) kar yağışı ile ile ilgili yapılan yapılan açıklama, yarın kar tatili olabileceğinin işareti olarak yorumlanabilir. Çünkü Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar yağışının olmasını beklediğini kaydeden AKOM'un açıklaması tatil koşullarının oluşağını gösteriyor. Hem rüzgar, hem de kar yağışı tip anlamına geliyor ve beraberinde yolların buzlanmasını, ara sokaklardan araçların ve tabii ki öğrenci servis araçlarının çıkamayacağını gösteriyor.

5 CM KAR OLACAK

İstanul'un yarınki hvaa durumuna göre, en yüksek sıcalık 5 derece olacak. Gece ve sabaha karşı sıcaklık -1 seviyesine kadar düşecek. Yarın, metrekareye düşecek yağış oranının da 1 ila 3 kilogram arasında olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’un yüksek ve daha çok kuzey kesimlerinde yoğunlaşması beklenen kar örtüsünün, yer yer 5 santimetreyi bulması bekleniyor.

Belediye, güvenlik, Karayolları ve ilgili diğer kurumların ekipleri hazır bekletilirken, vatandaşlardan don, buzlanma ve yoğun kar ihtimaline karşı trafiğin aksamaması için dikkatli olmaları istendi.

METEOROLOJİ'NİN İSTANBUL AÇIKLAMASI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için kar yağışı uyarısı şöyle:

“Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

İstanbul'da öğrenciler kış saati uygulamasına geçilmediği için sabah güneş doğmadan evlerinden çıktıkları için okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Geçen yıla göre sabah erken saatte evden çıkan öğrenciler okulların tatil etilmesi için Vali Vasip Şahin'e sosyal medyadan baskı yapıyor. Kimi zaman güldüren bu mesajlara geçmeden önce Valiliğin eğiteme ara verilmesi yönünde karar alıp almadığına daha doğrusu 'nabzı'na bakalım. 

İSTANBUL'DA KAR TATİLİ İHTİMALİ YÜZDE 50

Hemen belirtelim. Valilikten kar tatiliyle ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Yetkililerin şu sıralar artan kar yağışının nasıl seyredeceğine göre karar alacağı tahmin ediliyor. Geçen yılki tecrübelere bakıldığında valiliğin kar tatili ilan etmesi yüzde 50 ihtimal.

En iyisi gözünüz kulağınız İstanbul'un anlık hava durumunda olsun. Çünkü kuzeyli rüzgarların her an hava durumunu değiştirmesi muhtemel ve Meteoroloji'nin kar yağışı tahmini her an yoğun kar yağışı tahminine dönebilir. Aşağıdaki linkten İstanbul'un anlık hava durumunu takip edebilirsiniz. Bu arada bazı illerde eğitime kar nedeniyle ara verildiğini hatırlatalım. 

ANLIK İSTANBUL HAVA DURUMU

Sıra geldi Vali Vasip Şahin'e yapılan kar tatili baskısına... İşte güldüren mesajlar:

16-12/13/ekran-resmi-2016-12-13-211502.png

16-12/13/ekran-resmi-2016-12-13-211431.png

16-12/13/ekran-resmi-2016-12-13-211400.png

16-12/13/ekran-resmi-2016-12-13-211340.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN