İtalya’da can kaybı 45 bini geçti

İtalya’da can kaybı 45 bini geçti

İtalya’da koronavirüs (corona virüs) salgınında son 24 saatte 33 bin 979 yeni hastanın tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 1 milyon 178 bin 529'a ulaştı. Ülkede toplam can kaybı ise 45 bini geçti.

İtalya’da koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı kırmızı alarm vermeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, son 24 saatte 33 bin 979 yeni vakanın tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 1 milyon 178 bin 529'a ulaştığı duyuruldu. 

Bakanlık, son 24 saatte 546 kişinin daha virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 45 bin 229'a yükseldiğini ifade etti. 

Ülkede bugün 195 bin 275 kişiye korona testi yapıldı. Aktif Covid-19 hastası sayısı 712 bin 490'a yükselirken, son 24 saatte 116 kişinin daha yoğun bakıma alınması ile toplam yoğun bakımdaki hasta sayısı 3 bin 422’ye ulaştı.

"YAVAŞLAMA GÖRMEYE BAŞLIYORUZ" 

Sağlık Bakanlığı Salgın Önleme Müdürü Prof. Gianni Rezza, haftalık değerlendirme toplantısında, "Açık ve net şekilde bir yavaşlama görmeye başlıyoruz ki bu, herkesin katkısıyla salgın eğrisini bükmek için motive edici olmalı" ifadesini kullandı. 

İNFİALE NEDEN OLAN GÖRÜNTÜLER 

Ülkede sosyal medyaya düşen görüntüler salgının boyutunu gözler önüne serdi. Napoli’deki Cardarelli Hastanesi'nin acil servisinde korona hastası olan 84 yaşındaki Giuseppe Cantalupo tuvalette ölü halde bulundu. Ülkede infiale neden olan görüntüler sonrası ihmal olduğu iddiaları ortaya atıldı.i  

                         

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN