Korona aşısını geliştiren doktorun hesabından at yarışı paylaştılar

Korona aşısını geliştiren doktorun hesabından at yarışı paylaştılar

BioNTech şirketinin kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'in koronavirüs aşı çalışmaları yakından takip ediliyor. Dr. Özlem Türeci adına açılan sahte hesap yapılan paylaşımlar, gerçek zannedilerek bazı internet sitelerinde haberleştirildi.

Corona virüsüne karşı geliştirdikleri aşı ile kamuoyunun gündemine gelen biyomedikal bilimci Özlem Türeci adına sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan sahte hesap açıldı. Sahte hesaptan, "Covid-19 aşı çalışması 50 bin kişi üzerine uygulandı yüzde 90-92 etkisini gösterdi dünyaya dağıtmak için hazır bekleyeceğiz. Bizi takıp edin" paylaşımları gelirken hesap gerçek sanılıp birçok haber yapıldı.

Covid-19 aşısı çalışmalarında ilk klinik deneylerden başarılı sonuçlar aldığını açıklayan Almanya merkezli BioNTech şirketinin kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'in çalışmaları, vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

AT YARIŞI PAYLAŞIMI YAPILMIŞ

Sosyal medyada Dr. Özlem Türeci'nin adını kullanan sahte hesap, bu popülerliği kullanarak Twitter'da birçok takipçi elde etti. Sadece dört gündür aşıyla ilgili paylaşımlar yapılan hesabın eski tweet'leri arasında at yarışı ve bir pansiyon reklamı paylaşımı görüldü.

Hesap 28 bin takipçiye ulaşırken profilin sahte olduğuna dair paylaşım yapanlar kullanıcıları uyardı.

tc-yydt.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN