İtalya'da can kayıpları 50 bine yaklaştı

İtalya'da can kayıpları 50 bine yaklaştı

İtalya'da koronavirüs (corona virüs) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 653 artarak, 47 bin 870'e yükseldi.

İtalya Sağlık Bakanlığı'nın günlük açıkladığı verilere göre, son 24 saatte 36 bin 176 kişiye korona tanısı konuldu. Böylece salgının başladığı şubattan bu yana virüs kapan kişi sayısı toplam 1 milyon 308 bin 528 oldu.

Aktif korona hasta sayısı 761 bin 671'e, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı 3 bin 712'ye ulaştı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 653 artarak, 47 bin 870'e yükseldi.

İyileşenlerin sayısı 17 bin 20 artarak 498 bin 987 oldu.

201 DOKTOR ÖLDÜ 

Bu arada, İtalya Ulusal Tabipler Birliği'den (FNOMCEO) yapılan açıklamada, salgınla mücadelede ölen doktor sayısının 201 olduğu belirtildi.

Öte yandan, Başbakan Giuseppe Conte de katıldığı bir toplantıda, aldıkları önlemlerin ilk olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını ancak yine de Noel Bayramı’nı bu yıl dikkatli şekilde geçirmeleri gerektiğini söyledi. 

MALTA'DA DA ARTIŞLAR DEVAM EDİYOR 

Malta Sağlık Bakanlığı, korona salgınında bugün 140 yeni vaka tespit edildiğini, böylece salgının başından beri toplam vaka sayısının 8 bin 560'ı bulduğunu duyurdu. 

Ülkede 70 yaşlarındaki iki korona hastasının daha hayatını kaybetmesiyle salgın başından beri ölenlerin sayısı 106'ya çıktı.

AVRUPA ÜLKELERİ KORONA GÜNDEMİYLE TOPLANDI 

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, toplam 1,8 trilyon avroluk gelecekteki bütçe, koronavirüsün ekonomik sonuçlarına karşı hazırlanan kurtarma programı ve Avrupa'da salgınla mücadele konularını görüşmek üzere bir araya geldi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in başkanlık ettiği video konferans yöntemiyle yapılan zirveye, üye 27 ülkenin devlet veya hükümet başkanları ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen katıldı.

Korona gündemiyle toplanan zirvede, salgının ekonomik etkilerine karşı hazırlanan toplam 750 milyar avroluk ekonomik kurtarma programı ile 1 trilyon avroyu aşan AB'nin 2021-2027'deki bütçesini belirleyecek "Çok Yıllı Mali Çerçeve" paketi müzakere edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN