DSÖ, Trump'ın korona için kullandığı ilacı veto etti

DSÖ, Trump'ın korona için kullandığı ilacı veto etti

DSÖ, koronavirüs tedavisi gören Trump'ın kullandığı Remdesivir adlı ilaca onay vermedi. DSÖ, ilacın işe yaradığına dair bir kanıt olmadığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs yakalandığı dönemde Donald Trump'ın kullandığı 'Remdesivir' adlı ilaca onay vermedi.

The Guardian'da yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü, daha sonra güncellemeye açık olan bir genelge yayımlayarak Remdesivir isimli ilaç üzerinde yapılan araştırmaların ağır hastaların durumunu iyileştirmede etkili olmadığını gösterdiğini belirtti. DSÖ, Remdesivir'in kullanımına dair herhangi bir kanıt olmadığını belirtti.

Trump, Remdesivir adlı ilaçtan sık sık övgüyle bahsetmiş hatta Temmuz ayında "Dünyadaki bütün stokları Amerikalılar için aldım" demişti. Trump, Ağustos'ta koronavirüse yakalandığında yine Remdesivir adlı ilacı kullanmıştı.

HER 10 VAKADAN BİRİ TEKSAS'TA 

Bu arada ABD'de koronavirüs (Kovid-19) vakalarında ilk sıraya yerleşen Teksas, ülkedeki toplam vakaların da 10'da birinden fazlasına sahip. 

Ülkenin en geniş sınırlarına sahip Teksas, 10 milyondan daha az nüfusa sahip olmasına karşın, Kovid-19 vaka ve ölüm oranında California'yı geride bırakarak 1 milyon 130 binden fazla hasta sayısına ulaştı. Eyalette 20 bin 540 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti.

Teksas, 29 milyonluk nüfusu ile California'dan sonra ABD'nin en kalabalık 2'nci eyaleti konumunda. Eyalette son bir haftada virüs bulaşma oranı ise 100 binde 32,5 oldu.

ABD'DE SON DURUM NE?

 

ABD'de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 2130 artarak 256 bin 445'e yükseldi.

 

ABD'de Kovid-19 bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 186 bin 647 artışla 11 milyon 882 bin 927'ye çıktı.

 

En çok vaka 1 milyon 130 bin 292 ile Teksas eyaletinde görülürken, bunu 1 milyon 67 bin 308 vakayla Kaliforniya ve 905 binden fazla vakayla Florida takip etti. 

 

New York, 34 bin 105 can kaybıyla ilk sırada. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN