İzmir'de Alabaylar Çetesi'ne büyük darbe! Alabaylar Çetesi nedir ve suçları ne?

İzmir'de Alabaylar Çetesi'ne büyük darbe! Alabaylar Çetesi nedir ve suçları ne?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Nihat ve Sedat kardeşlerin liderliğini yaptığı 'Alabaylar Çetesi'ne mensup 59 kişi tutuklandı. Sosyal medya kullanıcıları, 'Alabaylar Çetesi nedir ve hangi suçları işlediler?' sorusunun yanıtını merak ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uyuşturucu çetesinin çökertildiğini açıkladı. İşte detaylar...

'Alabaylar Çetesi nedir?', 'Alabaylar Çetesi neyle suçlanıyor ve nerede faaliyet yürütüyorlar?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen ve polisin 1 yıldır takip ettiği Alabaylar Çetesi deşifre edilerek şökertildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonu yürüten adli makamlara ve emniyet görevlilerine teşekkür etti. Detaylar haberimizde...

ALABAYLAR ÇETESİ NEDİR VE NEREDE FAALİYET YÜRÜTÜYORLAR?

Organize suç örgütü kurarak özellikle İzmir'in Karşıyaka bölgesinde faaliyet gösteren bir çetenin varlığı ihbarları üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlatmıştı. Nihat Alabay ve Sedat Alabay kardeşlerin liderliğini yaptığı uyuşturucu çetesi, 1 yıllık operasyonun ardından çökertildi.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti suçlarına ilişkin olarak yürütülen 'Alabaylar Çetesi' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 75 şüpheliden 59'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sulh Ceza Hakimliği'nce yapılan sorguları sonrası 21 şüphelinin adli kontrolle serbest bırakıldı. İçlerinde (hakkında yakalana kararı çıkarılan Nihat Alabay'ın dışındaki) örgüt yöneticilerinin ve bir avukatın da olduğu, 49 şüphelinin ise müsnet suçlardan tutuklandığı belirlendi. 13 şüphelinin firari olduğu, ayrıca müsnet suça iştirak ettiği tespit edilen ve halen başka suçlardan çeşitli cezaevlerinde olan 10 şüpheli ile ilgili işlemlere devam edildiği öğrenildi.

BAKAN SOYLU'DAN EMNİYETE TEŞEKKÜR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'de 1 yıllık takip neticesinde 'Alabaylar Çetesi'nin çökertildiğini duyurdu. Bakan Soylu'nun Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle: "İzmir'de bir uyuşturucu çetesi daha çökertildi! Sokak satıcılarını koordine eden 'Alabaylar Çetesine' bir yıllık takip neticesinde darbe... 59 tutuklu... Narkotik Daireye, İzmir Emniyetimize, Adli Makamlara... Şükranlarımızla."

ALABAYLAR ÇETESİ HANGİ SUÇLARI İŞLEDİ?

Çetenin daha önce avukatlığını yapan Devrim Alabay'ın sahte belgelerle borçlandırdığı iş insanlarının cezaevine girmesini sağladığı, senet imzalattığı, adli yargılamayı etkilediği iddia ediliyor.

Zanlıların tehditle iş yerlerini ele geçirdikleri, ölen bir kişinin bilgilerini sahte belgelerle düzenleyerek mal varlığını ele geçirdikleri, yaralama olaylarına karıştıkları, sahte belgelerle toplam 3 milyon 500 bin TL'ye yakın dolandırıcılık yaptıkları ve adli yargılamayı etkiledikleri ileri sürülüyor.

Alsancak semtinde başkasına ait iş yerini sahte evraklar düzenleyerek bir iş adamına 1 milyon 800 bin TL karşılığında satmak için anlaştıkları parayı aldıkları ancak tapu işlemlerini gerçekleştirmedikleri öne sürüldü. Karşıyaka'da hayatını kaybeden bir kişinin 1 milyon 200 bin TL'lik mal varlığını da, yine sahte belgelerle üzerilerine aldıkları ileri sürüldü.

Zanlıların ayrıca, tanınmış bir restoranı ele geçirmek için orada kavgaya karıştıkları çalışanları ve iş yeri sahibini bıçakla yaraladıkları, rüşvet vererek bilirkişi raporlarını istedikleri şekilde çıkmasını sağladıkları, kendilerinden şikayetçi olan H.K.'yi, bunu geri çekmesi için silahla yaraladıkları, iş adamı K.G.'ye zorla senet imzalattıkları, iş adamı S.K.'yi tehdit ettikleri, kendilerinden alacaklı olan bir kişiyi ise sahte belgelerle borçlandırdıktan sonra ceza evine girmesini sağladıkları da ileri sürüldü. Toplam 36 kişinin şikayetçi olduğu zanlıların, 25 farklı olaya karıştıkları belirtildi.

Bankalardaki yaklaşık 3.5 milyon TL paraları ile çok sayıda lüks araba ve iş yeri, ev gibi gayrimenkullerine de el konulduğu belirtildi. Liderliğini Avukat Devrim Alabay'ın yaptığı zanlıların sorgularına başlandığı alınacak olan yeni bilgiler doğrultusunda gözaltı sayasında artış da olabileceği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN