Japonya’da ortaya çıkan mutant virüs hakkında korkutan iddia

Japonya’da ortaya çıkan mutant virüs hakkında korkutan iddia

Japonya’da ortaya çıkan mutasyonlu koronavirüsün İngiltere’de ve Güney Afrika’da görülen yeni virüsleri bir araya getiren tehlikeli bir tür olabileceği iddia edildi.

İngiltere, Güney Afrika ve ABD’den sonra mutasyona uğramış yeni bir virüs haberi de Japonya’dan geldi. Ülkeye Brezilya’dan giriş yapan yolcularda görülen yeni varyant hakkında ortaya atılan iddialar korkuttu. 

Japonya’da tespit edilen yeni türe ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ABD Jackson Laboratuvarı Baş Araştırmacısı Derya Unutmaz, İngiltere’deki bulaştırmayı artıran mutasyon ile Güney Afrika’da antikorlara karşı olduğu sanılan mutasyonun bir araya gelerek yeni bir varyant oluşturduğunu iddia etti.  

 

"BREZİLYA'DAN TÜRKİYE'YE GİRİŞLER HEMEN YASAKLANMALI"

Bahsi geçen haberler için ‘eğer doğru ise bu hiç iyi değil’ diyen Unutmaz, “Bu varyantın daha önce Brezilya’da tespit edildiği ve Japonya’ya Brezilya’dan gelen kişilerde bulunduğu anlaşıyor. Bu bakımdan Brezilya’dan ülkemize girişler de bence hemen kısıtlanmalı. Tam olarak bu mutasyonun etkisi nedir bilmesek de ön tedbir almalı” dedi.  

JAPONYA’DA 4 KİŞİDE TESPİT EDİLDİ 

Japonya Sağlık Bakanlığı bugün, Brezilya'nın Amazonas eyaletinden gelen 4 yolcuda yeni varyant tespit edildiğini açıkladı. 

YENİ VARYANTTA 12 MUTASYON VAR 

Japon yetkililer yeni varyantta 12 mutasyon olduğu, bunlardan birinin de Britanya ve Güney Afrika'daki varyantlarda bulunan aynı mutasyon olduğu konusunda uyardı. Brezilya'ya göre bu sebeple bu yeni varyantın bulaşıcılığının daha fazla olması ihtimaller arasında. 

"VAKALARDAN HİÇBİRİNDE SEMPTOM YOK" 

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'na inen söz konusu 4 yolcudan biri, solunum güçlüğü yaşayan 40'lı yaşlarında bir erkek. Diğerleri de baş ağrısından mustarip 30'lu yaşlarında bir kadın, hafif ateşi olan bir genç ve hiç semptom göstermeyen genç bir kadın. 

Tokyo'daki yeni koronavirüs vaka sayısı aylar sonra ilk kez geçen perşembe 7000'i aştı. Pandeminin başından bu yana ise ülkedeki vaka sayısı toplamda 282 bin 737, ölü sayısı da 3 bin 805. 

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, 7 Ocak'ta Tokyo ve çevresinde olağanüstü hal (OHAL) uygulamasına geçildiğini açıklamıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN