Kapalı Çarşı 30 Ağustos'ta açık mı? İşte 30 Ağustos 2019 resmi tatilde Kapalı Çarşı açılış saati

Kapalı Çarşı 30 Ağustos'ta açık mı? İşte 30 Ağustos 2019 resmi tatilde Kapalı Çarşı açılış saati

Kapalı Çarşı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması nedeniyle açık olup olmadığı merak ediliyor. açık mı? Bugün (30 Ağustos 2019) Kapalı Çarşı açık olacak. Kapalı Çarşı’nın mesai saatleri sabah 08.30 ve akşam 19.00'dur.

Dünyanın en eski ve en büyük çarşılarından biri olan Kapalı Çarşı her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Bugün (30 Ağustos 2019) Kapalı Çarşı'nın açık olup olmadığı merak konusu oldu. Resmi tatillerde genellikle açık olan Kapalı Çarşı bugün açık olacak.

KAPALI ÇARŞI 30 AĞUSTOS'TA AÇIK MI? ÇALIŞMA SAATLERİ

Ziyaretçiler 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da Kapalı Çarşı'yı ziyaret edebilir. Kapalı Çarşı sabah 08.30 ve akşam 19.00 arasında açıktır.

TARİHİ KAPALI ÇARŞI ZİYARETÇİLERİN AKININA UĞRUYOR

İstanbul’un merkezinde yer alan Kapalı Çarşı, adeta ayrı bir şehir gibidir. Her zaman büyük ilgi ve ziyaretçi çeken Kapalı Çarşı'nın 60 tane sokağı vardır ve oldukça büyük ve geniştir. Çarşı kapsamında 4000’den fazla dükkan vardır. İstanbul’un en büyük turistik alanlarından biri olan 15. yüzyıldan kalma bu çarşı tarihi dokunun eşsizliği ile dikkat çeker.

KAPALI ÇARŞI RESMİ TATİLLERDE AÇIK MI?

Kapalı Çarşı 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos ve 29 Ekim resmi tatil günlerinde açıktır.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu'dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekât idi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez olmak üzere Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa taarruz kararını haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştü.

Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN