Karadeniz’in balığı Ege’den

Karadeniz’in balığı Ege’den

Karadeniz’de hamsi avının bu yıl kötü geçmesi ve kıyı balıklarının da avının az olması nedeniyle Trabzonlu balıkçılar çareyi Ege Denizi’nde avlanan balıkları ve kafes balıklarını satmakta buldu.

Ege Denizi’nde avlanan Kupes Balığı ve sardalyaları İzmir’den getirerek satan Trabzonlu balıkçılar tezgahlarında bu balıkların yanı sıra denizlerdeki kafeslerde yetişen somon, levrek ve çipura da da satıyor. Az miktardaki istavrit de tezgahta yerini alırken, hamsi ise denizlerın ardından tezgahlardan da ayağını çekti. Trabzonlular bu mevsimde bu duruma her ne kadar alışık olmasalar da başka çarelerinin olmadığını belirtiyor. 

Trabzon’da tezgahları bugünlerde kupes balığı yer alırken, vatandaşlar bu balığa pek alışık olmadıklarını söylediler. Bazı vatandaşlar kupes balığını ilk kez gördüklerini ifade ederken, yaklaşık 50 yıldır balıkçılık sektörüyle uğraşan Kemal Gürsoy, Karadeniz’in artık av vermediğini özellikle İzmir’den gelen Kupes Balığı’nı satmaya başladıklarını söyledi. 

TRABZONLU KUPES BALIĞINI TANIMIYOR 

Trabzonlu’nun bu balığı tanımadığını kaydeden Gürsoy, “Bu sektörde 50 yılım geçti. 50 yılda denizlerde çok şey değişti. Karadeniz, ülkemizin her tarafına gönderirken şimdi ilimize balık dışarıdan balık geliyor. Şu an tezgahlarımızda İzmir’den gelen kupes balığını satıyoruz. Karadeniz’de balık avlanmadığı için mecburen Kupes Balığı’nı satıyoruz. Trabzonlu bu balığı tanımıyor, genellikle izmarite benzetiyor” dedi. 

Vatandaşlarda Hamsi almaya geldiklerini ancak bulamadıklarından yakınırken Kupes Balığı’nın ismini hiç duymadıklarını söylediler. 

TRABZON/İHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN