Erkan Kandemir kimdir? AK Parti İBB adaylığı için temayül yoklamasında birinci çıktı mı?

Erkan Kandemir kimdir? AK Parti İBB adaylığı için temayül yoklamasında birinci çıktı mı?

Bu makalemizde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında adı geçen Erkan Kimdir sorusuna yanıt bulmaya çalışacağız. AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte partinin İstanbul teşkilatında birçok görevde bulunan Kandemir, 2014 yılı Eylül ayında Başbakan Danışmanlığı görevinden sonra aynı yılın Ekim ayında Sağlık Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. Kandemir, AK Parti’den 25, 26 ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilmişti.

Bu makalemizde, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla gündeme gelen Erkan Kandemir kimdir? sorusuna yanıt bulmaya çalışacağız. Kandemir, AK Parti'nin köklü tarihinde önemli görevler üstlenmiş ve siyasi kariyerinde etkileyici adımlar atmış bir isimdir.

Erkan Kandemir'in Siyasi Yolculuğu

AK Parti'nin İstanbul teşkilatında uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunan Kandemir, partinin 2014 yılındaki kritik dönemlerinde Başbakan Danışmanlığı görevini üstlenmiştir. Eylül ayında bu görevinden ayrıldıktan sonra, hemen ardından Sağlık Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Bu atama, Kandemir'in partideki liderlik vasfını ve uzmanlığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Milletvekilliği Dönemleri

AK Parti'nin İstanbul teşkilatından 25, 26 ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilen Kandemir, parlamentoda önemli bir rol oynamıştır. Türkiye'nin çeşitli meselelerinde etkin bir şekilde temsil görevini üstlenmiş ve partisinin politikalarına önemli katkılarda bulunmuştur.

depophotos-17972626.jpg
Erkan Kandemir

MKYK Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı

2018 yılında yapılan 6. Olağan Büyük Kongre'de, Kandemir MKYK üyesi ve Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. Bu görev, partinin iç işleyişi ve örgütlenmesinde önemli bir sorumluluğu beraberinde getirmiştir. 2021'deki 7. Olağan Büyük Kongre'de ise Kandemir, başarılı performansı nedeniyle aynı göreve yeniden getirilmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı

Kandemir'in adı, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için temayül yoklamasından birinci çıkarak potansiyel bir aday olarak gündeme gelmiştir. Partinin kongrelerinde gösterdiği liderlik ve partisine olan bağlılığı, onu bu önemli göreve aday gösterme noktasında etkili olmuştur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN