Nazif Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Nazif Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra tasavvuf üzerine yüksek lisans ve din eğitimi alanında doktora yapan Nazif Yılmaz, 1993 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 2022 yılında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atandı. İşte, Nazif Yılmaz'ın hayatı...

İmam hatip okullarındaki eğitime ilişkin akademik çalışmalar yapan Nazif Yılmaz, uzun yıllar din eğitimi üzerine dersler verdi, kitaplar yazdı. Ortaokullarda okutulan Kur'an-ı Kerim ders kitaplarını hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığı komisyonunda yer aldı.

0x0-nazif-yilmaz-kimdir-nerelidir-kac-yasinda-bransi-ne-yeni-milli-egitim-bakan-yardimcisi-nazif-yilmaz-kitaplari-hayati-ve-biyografisi-1641590109910.jpeg

NAZİF YILMAZ'IN HAYAT HİKAYESİ

1971 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde dünyaya geldi.

Develi İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. Lisans eğitimi sırasında hafızlık yaptı. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı'nda, doktorasını Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı'nda 'İmam Hatip Liselerinde Kur'an-ı Kerim Öğretiminde Yeni Yöntemler ve Materyal Kullanımı' başlıklı teziyle yaptı.

1993-1995 yılları arasında Türkiye Diyanet Vakfı'na bağlı Bulgaristan Şumnu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen ve yurt yöneticisi olarak görevlendirildi.

1995-1998 yılları arasında İstanbul Sultanbeyli İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yaptı

1998-1999 yıllarında Sivas'a bağlı Gemerek ve Yeniçubuk ilçelerinde asker öğretmen olarak görev yaptı.

2005-2008 yılları arasında İstanbul Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne tayin oldu.

2008-2009 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri kitap yazım komisyonunda görev yaptı.

2009-2010 yıllarında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak Arapça dersleri verdi.

imam-hatip-ogrencilerine-destek-icin-akademik-14179486-amp.jpg

2011-2012 yıllarında Fatih Sultan Mehmet Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yaptı.

2010-2012 yılları arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İmam Hatip Liseleri Eğitim Koordinatörü olarak görev yaptı.

2012-2014 yılları arasında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nde Programlar ve Öğretim Materyalleri Grup Başkanı oldu. Bir süre Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Grup Başkanlığına da vekalet etti.

2014-2022 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü olarak görev yaptı.

8 Ocak 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atandı.

ÖZEL YAŞAMI

1971 doğumlu olan Nazif Yılmaz, 2022 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @nazifyilmaz06, Twitter'da @yilmaznazif kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN