Hande Doğandemir kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Hande Doğandemir kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Hande Doğandemir, sinemadaki ilk oyunculuk deneyimini Burak Aksak'ın 'Bana Masal Anlatma' filmi ile yaşadı. 2010 senesinin haziran ayında, Avon Dergisi tarafından 'yüz güzeli' seçilen Hande Doğandemir, 'Güneşin Kızları' adlı dizi ile kariyerini adeta cilaladı.

Bir röportajı esnasında, kendisine yöneltilen; 'Aşk hakkında ne düşünüyorsunuz, sizin için aşk ne ifade ediyor' sorusuna, "Aşka çok büyük anlamlar yüklemiyorum ve bir ihtiyaç olarak da görmüyorum. Hayatın bir parçası aşkı da zaten bir başkasına duyulan his olarak özetleyemem. Birçok şeye karşı olan tutkumuz, benim için bu da hayatın bir parçası” diye cevap veren Hande Doğandemir, magazin basınında aşk hayatı ile gündem olan isimler arasında yer alıyor.

HANDE DOĞANDEMİR'İN YAŞAM ÖYKÜSÜ

22 Kasım 1985 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Hande Doğandemir, ailesinin tek evladı.

Hande Doğandemir'in babası banka emeklisi, annesi ise bir kamu kurumundan emekli.

Ortaokulu ve liseyi Ankara'da okuyan Doğandemir, okul yıllarında Fransızca eğitimi aldı.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde İletişim Sosyolojisi alanında tamamlayan Hande Doğandemir, üniversite son sınıftayken, Erasmus programı ile 6 ay Fransa’nın Lilla şehrinde okudu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra farklı bir alanda çalışmak isteyen oyuncu, ekran arkasında tecrübe edindikten sonra 'Akademi 35’buçuk'ta oyunculuk eğitimi aldı.

Hande Doğandemir, kamera arkasında programcılık yapmaya stajyerlikle başladı sonrasında ise rejiye geçti. Daha sonra, çalıştığı yerde editör yardımcısı oldu.

Altan Gördüm ve Vahide Gördüm’ün oyunculuk okuluna giden Doğandemir, 2011 senesinde TRT Okul'da 'Hatırlar mısınız?' isimli programı sunmaya başladı ve burada iki yıl sunuculuğa devam etti.

hande.jpg

HANDE DOĞANDEMİR'İN KARİYERİ

Hande Doğandemir, Kanal D ekranlarında 2 Temmuz 2013’te başlayan 'Güneşi Beklerken' isimli dizide başrolü Kerem Bursin ve Emre Kınay ile paylaştı. 'Kara Kış' adlı dizide Şükrü Özyıldız ile birlikte oynadı.

2015 yılında başrollerinde Sezin Akbaşoğulları, Mehmet Aslantuğ, Seçkin Özdemir, Barış Arduç, Sarp Akkaya, Tomris İncer ve Ekin Türkmen gibi oyuncuların paylaştığı 'Racon: Ailem İçin' adlı dizide Yağmur/Azra karakterine hayat verdi. Hande Doğandemir, daha önce de rol arkadaşı olan Şükrü Özyıldız ile 2015 yılında yapılan ve 29 Ocak 2016 tarihinde gösterime giren 'Her Şey Aşktan' filminde de başrol oynadı.

Hande Doğandemir kariyeri boyunca ayrıca, Yüzleşme, Hükümsüz, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Leyla ile Mecnun ve Şubat isimli dizilerde de rol aldı.

İletişim sosyolojisi üzerinde tez hazırlarken bir yapım şirketinde stajyerlik yapan Hande Doğandemir, 2020 yılında konuk oyuncu olarak yer aldığı 'Kırmızı Oda' dizisinde Nesrin rolünü canlandırdı. Doğandemir, Exxen'de yayınlanan 'Hükümsüz' dizisinde 'Filiz' rolüyle başrolde yer aldı. Dizilerin yanı sıra reklam filmlerinde de izleyici karşısına çıkan Doğandemir, şimdilerde 'Annemizi Saklarken' adlı dizide başrol oyuncusu.

HANDE DOĞANDEMİR'İN ÖZEL YAŞAMI

1985 tarihinde doğan Hande Doğandemir, 2022 itibarıyla 37 yaşında ve yay burcu.

Hande Doğandemir, 1.70 boyunda ve bekardır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @handedogandemir kullanıcı adı ile, Twitter'da ise @dogandemirhande olarak yer alıyor.

HANDE DOĞANDEMİR DİZİLERİ VE FİLMLERİ

* 2021- Annemizi Saklarken

* 2021- Hükümsüz

* 2020- Kırmızı Oda

* 2019- Yüzleşme

* 2018 - Kaybedenler Kulübü Yolda

* 2016 - Her Şey Aşktan

* 2015 - Bana Masal Anlatma

* 2013 – 2014 – Güneşi Beklerken

* 2012 – Şubat

* 2012 – Leyla ile Mecnun

* 2012 – Böyle bitmesin

* 2012 – İbreti Ailem

* 2011-2012 – Sen De gitme

* 2010 – Keskin Bıçak

* 2010 – Kahramanlar

HANDE DOĞANDEMİR'İN OYNADIĞI MÜZİK KLİPLERİ

* 2014 - Aylin Zoi-Mecaz

* 2017 - Ersay Üner - İki Aşık

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN