'Pqueen' Pelin Baynazoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

'Pqueen' Pelin Baynazoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Twitch'in popüler yayıncılarından Pelin Baynazoğlu, 2017 yılından beri 'Pqueen' takma adıyla sosyal mecralarda yer alıyor. Çocukken aldığı dans eğitimini uzun yıllar icra eden genç fenomen, üniversite eğitimini iktisat ve işletme üzerine aldı. İşte, 'Pqueen' Pelin Baynazoğlu biyografisi...

Verdiği bir röportajda, Twitch yayıncılığına ilk başladığı yılları anlatan 'Pqueen' mahlaslı Pelin Baynazoğlu, "Hiç yormuyor. Çünkü, ben ilk yayın açmaya başladığımda, depresif ve iğrenç bir dönemden geçiyordum. Arkadaşlarım o sene Kütahya'dan gitmişlerdi. Yüksek lisansa başlamıştım, kendimi Kütahya'da yalnız ve kötü hissediyordum. Batuhan'ın, Pelin hiç değilse bir yayın aç, Chat'e gelen insanlarla muhabbet edersin. İnsan depresyondan ve iğrençlikten kurtulmak için geldiği bir yerden sıkılmıyor. Yani en azından ben sıkılmıyorum. Hatta tam tersine, şunu düşünüyorum her gün; 'Yayın açmayıp ne yapacağım ki?' Yayın açmıyorken de oyun oynuyorum. Hatta bazen, yayını kapatıp oynuyorum. O yüzden hiç yormuyor. En azından bir şeylerle meşgulüm" diye konuştu.

PQUEEN PELİN BAYNAZOĞLU TWITCH'TEN NE KADAR KAZANIYOR?

Ağırlıklı olarak bilgisayar oyuncularının tercih ettiği canlı yayın platformu Twitch'te yaşanan kara para aklama olayı sonrasında bazı yayıncıların kişisel bilgilerinin yanı sıra aylık kazançları da sızdırıldı. 'Pqueen' takma adıyla yayın yapan Pelin Baynazoğlu'nun aylık kazancının 4 bin euro olduğu iddia edildi.

Kimlik bilgilerinin sosyal medyada ifşa edilmesiyle ilgili konuşan Pqueen, "Küçük yayıncılar üzerinden yapılıyor. Ben de duyduğumdan beri 'Temiz Twitch' kampanyasına elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 1-2 kez Twitch'e mail attım. Twitch bana 'Bu konuda incelemeler devam ediyor. Konuyla ilgili bilgi veremeyiz' şeklinde dönüş yaptı. Ev adresimin bilinmesi ister istemez geriyor. Ben çok korkmasam da ailem çok korkuyor... Taşınmayı bile defalarca tartıştık. Ancak bu bilgilere ulaşanlar yeni adrese de ulaşır diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

61718880-413760266141020-188049562398190671-n.jpg

PQUEEN PELİN BAYNAZOĞLU'NUN HAYAT HİKAYESİ

18 Temmuz 1992 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 'Pqueen' Pelin Baynazoğlu, baba tarafından aslen Ankaralıdır, anne tarafından Rize Pazarlıdır.

Lisans eğitimini iktisat bölümünde tamamladı. Dumlupınar Üniversitesi'nde pedagojik formasyon eğitimi aldı. Yüksek lisans eğitimini işletme üzerine yapıyor.

Pelin Baynazoğlu, 8 yaşından 20 yaşına kadar TRT Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu'nda profesyonel olarak dans etti.

Çocukken internet kafede oynadığı GTA Vice City ile oyun dünyasına ilgi duydu. 2017 yılında video paylaşım sitesi Twitch'te 'Pqueen' kullanıcı adıyla kanal açtı ve oyun videoları yayınladı. Kendine has mizacıyla zaman içerisinde kemik kitlesini oluşturdu. Hikaye tabanlı, simülasyon ve zaman zaman FPS türünde oyunlar oynayarak hem kendini, hem de izleyenleri eğlendirmeyi başardı.

Pelin Baynazoğlu, 2019 yılında Jahrein ve PintiPanda'nın sunduğu Algida Boom Boom NoobStar adlı yarışmasına katıldı. Finale kalamasa da 'gamer' dünyasında adını geniş kitlelere duyurdu.

Uluslararası kadın yayıncılar arasında da kendine yer bulan Pqueen, güncel yayınlarında anlık 10 bin izleyici sayısını geçiyor. 2021 yılında 1,5 milyondan fazla takipçi sayısıyla Twitch Türkiye'de dikkat çeken isimlerden biri oldu.

Pqueen Pelin Baynazoğlu'nun mesleği; yayıncı, Youtuber ve influencer olarak biliniyor.

twitch-yayincisi-pqueen-izlenme-rek-ugy5.jpg

PQUEEN PELİN BAYNAZOĞLU İLE MANSUR YAVAŞ NE ZAMAN YAYIN YAPTI?

17 Mart 2021 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı canlı yayında kanalında konuk etti. Yaklaşık 1 saat süren yayını 350 bini aşkın kişi anlık olarak izlerken, sosyal medyada da uzun süre gündemden düşmedi. Türkiye'de Twitch izlenme rekorunun kırıldığı yayının tekrarı, ilk 14 saatte 2 milyon görüntülemeye ulaştı.

Twitch Türkiye'nin anlık en çok izlenerek rekor kıran yayınında toplanan bağışlar, 'Yeşilin Başkenti' projesi için kullanıldı. Z kuşağının ağırlıklı olduğu destekle toplamda 21 bin 906 TL bağış yapıldı.

ÖZEL YAŞAMI

1992 doğumlu olan Pelin Baynazoğlu, 2022 yılı itibarıyla 30 yaşındadır ve bekardır.

'Pqueen' Pelin Baynazoğlu 1.63 metre boyunda, 65 kilo ve yengeç burcudur.

Ankara'da hayatını sürdürüyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @pqueen92, Twitter'da @pqueenn, Facebook'ta @pelin.baynazoglu.7 ve @PQueeN, Youtube'da @PqueeNN, Twitch'te @pqueen kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN