Cinsel kastrasyon nedir? Ne amaçla kullanılıyor? Cinsel kasrasyon hakkında merak edilenler

Cinsel kastrasyon nedir? Ne amaçla kullanılıyor? Cinsel kasrasyon hakkında merak edilenler

Cinsel Kastrasyonun anlamı Kimyasal Hadım demek. Cinsel Kastrasyon vücuttaki cinsel isteği azaltan ilaç olarak da bilinir. Tecavüzcüler ve tacizciler için bir cezadır aslında. Cinsel Kastrasyon ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde!

Cinsel Kastrasyon- Kimyasal Hadım nedir?

Cinsel Kastrasyon ülkede çoğalan taciz ve tecavüz durumları göz önüne alınarak çıkartılmış bir ilaçtır. Pek çok ülkede kullanırken daha Türkiye'de kullanılmaya başlanmamıştır.

Cinsel Kanstrasyon kimyasal hadım ceza olarak uygulanıyor. Topluma insan kazandırmak içinde kullanılan bir yöntemdir. İlaç vücuttaki cinsel isteği en aza indiriyor. Testislerde bulunan hormonu durdurmaya yarıyor. Kölelik döneminde kölelerin çocuk doğurmaması için de kullanıldığı biliniyor. Genellikle ortadoğu ülkeleri kullanıyor.

Öncelikle cinsel kanstrasyon kimyasal hadımlık 42 deneğe yapıldı. 40 denekte ise işe yaradığı gözlemlenmiştir. Yan etkisi bulunmamaktadır.

Cinsel Kastrasyon kimyasal hadım nasıl uygulanır?

Ortadoğu ülkeleri, Almanya, Amerika'da kullanılan cinsel kastrasyon tıbbi bir uygulamadır. Bu ilacın kullanılmasının sebebi tecavüz ve tacizleri en aza indirmektir. Cinsel kastrasyon için kesim biçim yapılmıyor. İğne enjekte edilerek yapılıyor. Kısırlaştırma gibi düşünülebilir.

Bu ilaç genellikle tecavüzcüler ve tacizcilerde uygulanıyor. Kişinin hür iradesine kalmıyor. Eğer kendi rızası ile olursa cezasına indirim uygulanıyor.

Cinsel Kastrasyon kimyasal hadım vücuttaki cinsellik hormonlarını tamamen ortadan kaldırmıyor. Fakat en az seviyeye indiriyor. Tecavüz ve tacizcilere uygulanan bu ceza eğer geçmişinde kendisi de taciz veya tecavüze uğradıysa psikolojik destek de görüyorlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN