Muvazzaf asker nedir, ne demektir? Kimler muvazzaf asker sayılır? Muvazzaf askerlik bilgileri

Muvazzaf asker nedir, ne demektir? Kimler muvazzaf asker sayılır? Muvazzaf askerlik bilgileri

Muvazzaf, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde subay veya astsubay olarak görev alan kişileri kapsar. Peki, muvazzaf askerlik ne oluyor? Kimler muvazzaf asker kapsamına giriyor? İşte detaylar...

Muvazzaf, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde subay veya astsubay olarak görev alan kişileri kapsar. Sözleşmeli olarak yapılan bu görevdeki kişiler maksimum yüzbaşına kadar yükselebilir. Muvazzaf kelimesinin kökeni Arapça ile Osmanlıdan gelir. Türkçe'deki karşılığı ise vazife gören kişidir. Bundan dolayı görevi olan askerlere muvazzaf denir.

MUVAZZAF ASKER KİMDİR?

Askerlik görevini tamamlayan fakat eli silah tutan kişiler savaş sırasında silahlandırılarak asker olurlarsa muvazzaf olmamaktadır, tam tersi yedek asker kabul edilirler. Bundan dolayı muvazzafla yedek asker karıştırılmamalı.

muvazzaf subay nedir

 Askeri kuvvetlerde askerliğin yapan erlerin subay veya astsubay olması dışında askerlik görevine sözleşmeli devam edenler muvazzaf kabul edilir. Bu kişiler sözleşmeli olduklarından dolayı yüzbaşı olabilirler. Ancak daha yüksek rütbelere yalnızca askeri okul mezunları çıkabilmektedir.

Askeri okulda okuyanlara da muvazzaf denilse de bu kişilerin rütbeleri daha da artabiliyor. Yani muvazzaflık özetle kadrolu subaylıktır.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN