Ali Bayramoğlu: Erdoğan ilk kez kaybetmeye aday bir siyasetçi oldu

KARAR Gazetesi Yazarları Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan canlı yayında seçim gündemini ve kamuoyu araştırma şirketlerinin anket sonuçlarını değerlendirdi. Berkan, "Anketler Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde önde olduğunu gösteriyor" yorumunda bulundu.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Sadece Gündem' programında Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını değerlendirdi. Anketlerde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazanacağı gözükürken, parlamentoda çoğunluğu sağlayamayacağı belirtiliyor. İsmet Berkan ise araştırma şirketlerinin gözlemlerini dile getirdi. Berkan, "Anketler seçim ikinci tura kalacağını söylüyor" dedi.

"CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR FARK VAR"

Özel bir kamuoyu araştırma şirketi yaptığı ankette Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ikinci turda kazanabileceğini belirtirken, Millet İttifakı'nın meclis çoğunluğu sağlama konusunda Cumhur İttifakı'nın gerisinde kaldığı sonucunu ortaya çıkardı. Anket sonuçlarını yorumlayan İsmet Berkan, "Parlamento seçimlerinde AK Parti, MHP ve Refah Partisi'nin toplamı yüzde 44-46 aralığında olduğu gözüküyor. Millet İttifakı'nın ise anketlerdeki oylarının yüzde 35-37 aralığında olduğu belirtiliyor. Aralarında ciddiye alınması gereken bir fark var. Araştırmaya göre - hata payını da göz önüne alırsak - Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde Erdoğan'a karşı önde olduğunu gösteriyor fakat ilk turda seçimi kazanmasına yetmiyor. Her ikisi de yüzde 43'lerde. Muharrem İnce ise yüzde 6 oy oranında. İkinci tur için de yaptıkları araştırmada yüzde 52 ile Kılıçdaroğlu'nun kazanacağı belirtiliyor" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ZAMAN TAYYİP ERDOĞAN KAYBEDEBİLİR DEMEDİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde yaptığı seçim vaatleri tartışmalara neden oldu. Halkın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaatleri yetersiz bulması hakkında Ali Bayramoğlu, "Bütün bu rakamlar ve bunların dışında izlediğim kampanyalara baktığımızda Tayyip Erdoğan ilk kez daha edilgin, daha geride ve daha kaybetmeye aday bir siyasetçi olarak karşımızda duruyor. Bu zamana kadar hiçbir zaman 'Tayyip Erdoğan kaybedebilir' demedik" yorumunda bulundu.

"İTTİFAKA MECBURSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Altılı Masa'ya olan eleştirilerini hatırlatan İsmet Berkan, "Düne kadar Erdoğan Altılı Masa hakkında 'Türkiye'yi koalisyon dönemine geri döndürecek. Bir tane de gizli ortakları var' diye eleştiriyordu. Ama şimdi sen de aynı şeyi yapıyorsun. Çünkü mecbursun herkes yapıyor. Erdoğan son 5 senedir adı konmamış bir koalisyonla ülkeyi yönetti" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN