Ali Bayramoğlu: Taraflar için asıl hedef Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan KARAR TV'de partilerin seçim stratejileri hakkında konuştu. Millet İttifakı içerisinde bulunan 3 partinin vekil çıkarma potansiyeli hakkında konuşan Berkan, "DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nin milletvekili çıkarma ümidi olmayan yerlerde kendi isimleriyle seçimlere katılmalılar" dedi.

KARAR TV Youtube kanalında Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan partilerin ittifak yarışları hakkındaki yorumlarını 'Sadece Gündem' programında değerlendirdi. Bayramoğlu, 'Kararsızların 3-5-6 puan hareket edebilmesi önemli bir etken" şeklinde konuştu.

"FATİH ERBAKAN'IN YÜZDE 2 OY ORANINI KOLAY KOLAY ÖLÇEMEYİZ"

AK Parti'nin HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi ile olan görüşmeleri hakkında yorumunu dile getiren İsmet Berkan "Şimdi burada ikili pazarlık yapılıyor. Yeniden Refah Partisi anketlerde hiç gözükmeyen bir partiydi. Salgın dönemiyle birlikte Fatih Erbakan'ın popülerliği de biraz olsun arttı. Fatih Erbakan'ın yüzde 2 oy oranı var. Fakat bunu kolay kolay ölçemeyiz. Burada bir güç oyunu var. 'Ben sizi cumhurbaşkanlığında destekledim karşılığında bana 3-5 milletvekili ver' diyor" yorumunda bulundu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANMAK TARAFLAR İÇİN ESAS HEDEF"

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde yapılan ittifaklarda yüzde 1'in bile önemini vurgulayan Ali Bayramoğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak taraflar için esas hedef. Diğer taraftan dengeler birbirine çok yakın. Seçim sonucunu belirleyecek 'kim, ne' sorusuna baktığımız zaman bir sürü faktör sayabiliriz. Kararsız ve tepkisel bir seçmen kitlesinin 3-5-6 puan hareket edebilmesinin önemli bir etken olduğunu düşünüyorum" dedi.

"3 PARTİ TÜRKİYE'NİN BİRÇOK YERİNDE ADAY ÇIKARMA POTANSİYELİNE SAHİP DEĞİL"

Millet İttifakı'nın milletvekili seçimlerinde Saadet Partisi'nin vermiş olduğu öneri hakkında konuşan İsmet Berkan, "Millet İttifakı içerisinde 6 partiden üçü Türkiye'nin birçok yerinde milletvekili çıkarma potansiyeline sahip değil. Peki ne yapacaklar? Milletvekili çıkarma ümidi olmayan yerlerde kendi isimleriyle seçimlere katılacaklar. DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi hiç ümitlerinin olmadığı yerlerde adaylarını çıkaracaklar. Bunların sayısı en az 41 il olması gerek. Geriye kalan seçilebilecek bölgelerde CHP listesinden 2 milletvekili oraya yazılacak" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN