Bahçeli'den Leman dergisindeki saygısızlığa tepki: Peygamber efendimizin yolu yolumuzdur, sözü sözümüzdür

Bahçeli'den Leman dergisindeki saygısızlığa tepki: Peygamber efendimizin yolu yolumuzdur, sözü sözümüzdür

MHP, LeMan dergisinin tepki çeken karikatürüne karşı sert tavır aldı. Genel Başkan Bahçeli'nin "Peygamber efendimizin yolu yolumuzdur, sözü sözümüzdür" açıklaması gece yarısı paylaşılırken, karikatürle ilgili adli soruşturma kapsamında üç isim gözaltına alındı.

Hz. Muhammed'in savaş bölgesinde betimlendiği gerekçesiyle kamuoyunda büyük tepki çeken LeMan dergisinin kapağına yönelik siyasi ve hukuki tepkiler büyüyor. Karikatürle ilgili “dini değerleri alenen aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatılırken, çizimi yapan karikatürist D.P., grafikeri C.O. ve Yazı İşleri Müdürü Z.A. gözaltına alındı.

Karikatürün sosyal medyada yayılmasının ardından LeMan ofisi önünde toplanan bazı gruplar, derginin Beyoğlu’ndaki merkezine yönelik protesto girişiminde bulundu. Olayların ardından çok sayıda LeMan çalışanı sosyal medyada hedef gösterildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise gece yarısı sosyal medya hesaplarından Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “Peygamber efendimizin yolu yolumuzdur, sözü sözümüzdür” ifadesini paylaşarak, karikatüre karşı tepkisini açıkça ortaya koydu.

Soruşturmanın sürdüğü olayda, ifade özgürlüğü ile dini hassasiyetler arasındaki sınır yeniden kamuoyunun gündemine taşındı. LeMan dergisinden ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN