Bi' Karar Ver programında gündem değerlendirildi

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur Bi' Karar Ver programında Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu ile gündemi değerlendirecek. Canlı yayın 8 Mart Çarşamba saat 11.00'de gerçekleştiriliyor. Gündemin öne çıkan haber başlıkları aşağıdaki gibidir;

➣Depremin üzerinden 31 gün geçti. Ağır hasarlı konut sayısı 600 binin üzerinde. Yüzbinlerce orta hasarlı bina var. Milyonlarca insan evsiz kalmış durumda. 50 bine yakın insanın hayatını kaybettiği, 100 binden fazla insanın yaralandığı depremde devlet hala çadır sorununu çözemedi.

➣Millet İttifakı'nın liderleri tam kadro deprem bölgesine gidecek.

➣Bugüne kadar Cumhurbaşkanı ve AK Parti hakkında demediğini bırakmayan, ağır hakaretler söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in altılı masaya dönmesiyle ilgili, 'söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak?' dedi.

➣Altılı Masa’nın son toplantısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve masanın diğer liderleri arasında Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaşanan anlaşmazlıkların çözülmesiyle, ittifakın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Adayın belirlenmesinin ardından Akşener, Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında yaşananları anlattı.

➣13. Cumhurbaşkanı'nın Kılıçdaroğlu olacağını belirten Akşener, "Popülaritesi yüksek milletin hadi hadi dediği 2 büyükşehir belediye başkanını da onun koşu partneri haline getirdi o masa. Bunu değerli biliyorum. Millet İttifakı'nın adayı sayın Kılıçdaroğlu onlarla birlikte koşacak. Koşu partneri üçü birden. En önde Kemal Kılıçdaroğlu'nu elbette seçtirmek üzere." ifadelerini kullandı.

➣İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "O masada bir müzakere oldu, uzlaşı ve mutabakat sağlandı. İki metnin altına 6 genel başkan imza attık. Bununla ilgili mutsuzluk söz konusu değil. Doğru bulmadığınız bir kararın altına niye imza atasınız. Gerçekten arkadaşlar baksınlar, paltolu olanda yüzüme gelen ışık şöyle. Bir de deprem oldu, kahkaha atmaya çekiniyoruz." dedi.

➣Kılıçdaroğlu Altılı Masa liderlerine değindi: "Akşener merttir, arada ülkücü damarı tutar. Karamollaoğlu bilgedir, Davutoğlu'nun güçlü bir entelektüel birikimi var, Babacan'la Türkiye'yi perişanlıktan kurtaracağız, Uysal'ın yüzünde Menderes ve Demirel'in gençliği var..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN