Serkan Özcan: 128 milyar doları kim sattıysa bizi IMF'ye muhtaç eden odur

Elif Çakır ve Yusuf Ziya Cömert'in sunduğu Bi'KARAR Ver programının konuğu Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan oldu. Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Merkez Bankası rezerveleriyle ilgili açıklamalarına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'rezervelerimiz 115 milyarı aşacak' sözlerine değinen Özcan," Erdoğan, 109'un üzerine IMF'den aldığı 6.5 milyar dolarlık borcu da ekliyor" dedi.

Türkiye Merkez Bankası rezervlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı gibi 115 milyar dolar olmadığını söyleyen Özcan, "Rezervlerimiz 128 milyar dolardan -41 milyar dolara düştü. 128 milyar doları satan kimse bugün IMF'den 6.5 milyar dolar borç almanın sorumlusu da odur" dedi.

"ERDOĞAN, POSTMODERN ERDOĞAN SİYASETİ YAPIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Merkez Bankası rezerveleri hakkındaki açıklamalarına değinen Özcan, "Sayın Erdoğan, bir postmodern Erdoğan siyaseti yapmaya başladı. Postmodern Erdoğan siyaseti şu; 'bir mış gibi siyaset yapayım, gerçek öyle olmasa da elimdeki propaganda makinasıyla insanları ikna edeyim.' Dün sayın Erdoğan çıktı rezervelerimiz 109 milyar dolar dedi. Rezervelerimiz 109 milyar dolar değil. 109 milyar dolar brüt rezervemiz var. 109 milyar dolar rezervemiz varmış gibi siyaset yapıyor. Bundan 2 gün önce Türkiye, IMF'den 6.4 milyar dolar borç aldı. Erdoğan, 109'un üzerine IMF'den alınan 6.4 milyar dolarlık borcu ekleyerek, 115 milyar dolar rezerveden bahsediyor” diye konuştu.

TÜRKİYE, İLK 7 AYDA FAİZE 100 MİLYAR DOLAR ÖDEDİ

Özcan, Türkiye- IMF ilişkisi hakkında ise şunları kaydetti

“Sayın Erdoğan faiz karşıtıymış gibi siyaset yapıyor, bu yılın ilk 7 ayında Türkiye, faize 100 milyar lira ödedi. Bu rakam sene sonuna kadar 150 milyara gidecek. Sayın Erdoğan şahlanmayı istihdam üzerinden anlatıyor ama her 3 gençten 1'i işsiz Sayın Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadele ediyormuş gibi gözüküyor ama hepimiz anlıyoruz ki orman yangınları çıktığında kendi makamında 13 tane uçak vardı ama Türkiye'nin 1 tane yangın söndürme uçağı yok”

Türkiye'nin Merkez Bankası'nın döviz varlığının olmadığını söyleyen Özcan, "Türkiye Merkez Bankası'nın net döviz pozisyonu – 41 milyar dolar” dedi.

Özcan,"2001- 2002 yılında Türkiye çok tarihi ve derin bir ekonomik krize girdi. O krizden bizi kim çıkardı? IMF'nin verdiği krediyle Türkiye o krizin içerisinden çıktı. Övündüğü neydi? IMF'ye para önermiş adamın diyordu. Kusura bakmasın 2-3 sene önceki Türkiye yok. -41 milyar dolar rezerve konuşuyorduk ya 128 milyar dolar satıldı diyorduk ya? 128 milyar doları satan kimse bugün IMF'den 6.5 milyar dolara koşa koşa gitmenin sebebi de odur. Bu ülkede kim 128 milyar doları arka kapıdan, şeffaf olmayan yöntemlerle, kamu bankaları üzerinden satmışsa ,IMF'den alınan 6.5 milyar doların sebebi de odur” dedi.

Faize de değinen Özcan," Türkiye'nin kendi deneyimleri var. Tüketici fiyatları yüzde 19, üretici enflasyon fiyatlarımız yüzde 45. Enflasyonla mücadele etmeden faizi düşüremezsin" diye konuştu.

"DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN REVİZYONLARI"

Özcan, "Eğer bu revizyonlar muteber revizyonlar olsaydı bu ülkede kur 8.5 lira olmazdı. Faiz yüzde 20'ler de 30'lar da olmazdı. Bunlar dostlar alışverişte görsün revizyonları" dedi.

Türkiye Merkez Bankası Başkanı'nı Şahap Kavcıoğlu'nu eleştiren Özcan, “Şu anki Merkez Bankası Başkan'ı, Merkez Bankası ve para politikasını yönetmek yerine iktidarın yani sayın Erdoğan'ın ne dediği ile ilgilendiği bir isimdir” diye konuştu.

BİR İNSANIN TAHMİNİN YÜZDE YÜZ SAPAR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur zamlarının enflasyon üzerinden verildiğine değinen Özcan şunları söyledi:

“Memur ve emekliye zam verirken, 'Tarihi zam' diye verenler, bir sonraki senenin enflasyon, beklentisini göz önünde bulundurarak bunun tarihi zam olduğunu söylüyor. Merkez Bankası'nın enflasyon rakımında ön gördüğü bir enflasyon var. Merkez Bankası'nın 2021 yılı sonu tahmini yüzde 9.4'müş. Kaç enflasyon var şu an Türkiye'de yüzde 19. Kaçla bitireceğiz yılı 20. Sene başında yüzde 9.4 tahmini yapmışsın. Böyle tahmin olur mu? Bir insanın tahmini yüzde yüz sapar mı? Sen Merkez Bankası'sın, bu ülkede ekonomiyle ilgili alanları etkileme kapasitesine sahip kurumsun” dedi.

Memur- Sen'i de eleştiren Özcan,“18 ayda Türkiye'de yüzde 24 buçuk enflasyon oluşmuş. Daha detaylara inildiğinde gıda da bu rakam yüzde 32 buçuk, Memur-Sen 2021 yılı için evet dediği artış yüzde 11. İnsan hiçbir şeyi bilmiyorsa döner buna bakar” dedi.

TÜİK verilerinin doğruyu yansıtmadığını belirten Özcan, "Şu nüfusa sahip olan ülkelerde, enflasyon yılda yüzde 3 ya da 4. TÜİK'in açıkladığı rakam yüzde 19. Hiç kimsenin inanmadığı itibar etmediği rakamlar bunlar” diye konuştu.

"ZENGİN DOSTU HÜKÜMET"

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı sistemin gelir düzeyini bozduğunu vurgulayan Özcan, AK Parti ve MHP ittifakının fakiri daha fakir zengini daha zengin yaptığını söyleyerek, zengin dostu bir hükümet olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN