Mehmet Ocaktan: İktidar, dini sponsor olarak kullanıyor

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan'ın sunduğu Buradan Bakınca'da gündemdeki konular masaya yatırıldı. Programda, Diyanet- siyaset ilişkisi ve Millet İttifakı'nda adaylık sorunu konuşuldu. Ocaktan, iktidarın dini sponsor olarak kullandığını vurguladı.

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan gündemin sıcak konularını Buradan Bakınca'da değerlendirdi. Diyanet İşleri Başkanı'nın Adli Yıl Açılışında bulunmasından sonra başlayan Din- Siyaset tartışmaları hakkında konuşan Ocaktan, İktidarın dini sponsor olarak kullandığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Ankara'da Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılması tepki toplamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dua ile adli yıl açılışı tartışması ile ilgili olarak, 'Diyanet İşleri Başkanı doğru yaptı, desteğimiz tam' açıklamasında bulunurken, diğer muhalif kanatlardan ise tepkiler gelmeye başladı.

"BU DİNE ÖDETİLEN BİR BEDELDİR"

Dini oluşumların buna müsaade etmemesi gerektiğini kaydeden KARAR Yazarı Ahmet Taşgetiren şunları söyledi:

"Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, iktidarla belli konularda ayrıştığı için görevinden alındı. Ali Erbaş, daha çok siyasetin tartıştığı alanlar içerisinde yer alıyor. Diyanet, din açısından saygı duyulması gereken bir kurum. Bundan dolayı toplum diyanetlere din ilişkisini birlikte değerlendiriyor. Bu dönemde iktidar alan açmaya çalışıyor. Bu durumdan istifade etmeye çalıştıkları algı söz konusu. Siyaset, Diyanet'e belirlediği rol içerisinde görünürlük kazandırıyor. Bu dine ödetilen bir bedeldir."

"İKTİDAR, DİNİ SPONSOR OLARAK KULLANIYOR"

Ocaktan ise İktidarın, dini sponsor olarak kullandığını belirtti. Ocaktan, "İktidar ne zaman bir adım atmaya kalksa Diyanet İşleri Başkanı mutlaka orada oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı iktidarın bir aparatı haline dönüştü. Bu dine en büyük haksızlıktır. İktidar, dini sponsor olarak kullanıyor" dedi.

Dinin bir takım ideolojik kavramlar aracı haline getirilmesinin doğru olmadığını savunan Ocaktan, bu durumun iktidar bir kazanımının da olamayacağını söyledi.

Laiklik tartışmalarının da tekrardan gündeme gelmesine neden olan açılışta, CHP'nin sessizliği ise dikkatleri çekti. Ocaktan, CHP'nin bu konularda siyasi olarak ders aldığını vurgulayarak, "Kılıdaroğlu'nun daha dikkatli olduğunu ve herkesi rahat ettirebilecek bir zihin yapısına sahip olduğunu görüyorum" dedi.

Dini siyaset işlerine karıştıran zihniyetin 28 Şubat zihniyeti olduğunu kaydeden Ocaktan, AK Parti'nin dini siyaset meta haline getirdiğini ifade etti.

"MİLLET İTTİFAKI ADAY İÇİN 2 NOKTADA DİKKAT ETMELİ"

Son dönemlerde Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı tartışılırken, Ocaktan, Millet İttifakı'nın ortak seçecekleri adayda özellikle 2 noktada dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Ocaktan, "Millet İttifakı'nın seçeceği aday, Kürt seçmeni ve muhafazakar kesimin oylarını alması gereken bir aday olmalıdır" dedi. İktidarın elindeki güçlerin çok fazla olduğunu belirten Ocaktan, bundan dolayı Cumhur İttifakı'nın seçim için her şeyi siyaset meydanına süreceğini söyledi.

"KILIÇDAROĞLU, MİLLEYT İTTİFAKI İÇİN ÇABA HARCAYAN BİRİ"

Cumhurbaşkanlığının bir başkasına ikram edilemeyecek kadar önemli bir kurum olduğunu söyleyen Taşgetiren, "Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'de , Sayın Kılıcdaroğlu'nun aday olması durumunda daha kolay alt edebileceği düşüncesi olabilir. CHP tabanında ise Millet İttifakı'nın en çok oyu bizde gibi bir yaklaşım söz konusu. Sayın Kılıçdaroğlu, Millet ittifakı alternatifini oluşturmak için çok çaba harcayan bir insan. Bu noktada hassasiyet sahibi olduğu gözlemlenebiliyor. Millet İttifakı adayının, oylarını bir arada tutabilecek bir aday olması gerekiyor" dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sık sık adı geçen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Millet İttifakı'nın ortak adayı olup olmayacağı tartışmaları tekrar alevlendi. Ocaktan ise Eski Cumhurbaşkanı Abdullar Gül'ün millete bir görevi olduğunu söyleyerek, topluma açıklama yapıp bir yön vermesi gerektiğini ifade etti.

"AÇIKLANAN 2023 OVP 2001'DEN DAHA GERİDE"

Açıklanan enflasyon rakamlarına da değinen Taşgetiren ve Ocaktan, iktidara yakın medya organlarında da ekonomi üzerinden eleştiriye başladıklarını söyledi. Taşgetiren şunları kaydetti:

"En son açıklanan enflasyon rakamları, tüketim alanlarının üzerinde bir rakam. İlan edilen 2023 OVP, 2001 hedeflerinden daha geride. Dış politikada sorunlarımız var. Ülkeye çok sayıda göçmen getirildi. Bunların entegre sorunlarının yanı sıra kendi aralarındaki uyuşmazlıklarda var" dedi. Özellikle Türkiye'nin bu kadar göçmeni nasıl kaldıracağı üzerinde eleştiri yapan Taştekin, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'yle kurum yetkilerinin ortadan kaldırılmış durumda olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN