Ocaktan: Asıl amaç altılı masada çatlak oluşturmak

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'de Buradan Bakınca Programında Ekonomik krizin Ramazan sofralarına yansımasından Meclis'ten geçen yeni seçim yasasına kadar gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendi.

Karar Yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan KARAR TV'de gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi. Taşgetiren, 20 yıldan beri toplumun iftar sofrasına ne koyacağını bu kadar düşündüğü bir Ramazan yaşanmadığını dile getirdi. Yeni seçim yasasının Meclis'ten geçmesini değerlendiren Ocaktan da '' Asıl amaç altılı masada çatlak oluşturmak. Oyları düşük olarak varsayılan partilerin ittifakın içinde olmasını engellemek ve ittifakı dağıtma çabası'' ifadelerini kullandı.

TOPLUM İFTAR SOFRASINA NE KOYACAĞINI BU KADAR DÜŞÜNDÜĞÜ BİR RAMAZAN YAŞAMADI

Ekonomide çok büyük daralma ile birlikte Ramazan'a geldiğimizi belirten Taşgetiren, ''Zaten yüksek olan fiyatlara zamlar yapılıyor. Ete zam geldi. Şekere yüzde 30 civarında zam yapıldı. Doğalgaza yüzde 35 zam yapıldı. İftar sofrasına konulacak olanları hesap etmekte zorlanıyoruz. Zor bir Ramazan olacak yine de bereketli olsun inşallah. 20 yıldan beri toplumun bu kadar iftar sofrasına ne koyacağını düşündüğü bir ramazan yaşandığını düşünmüyorum. Enflasyon yüzde 60'ların üzerinde tahmin ediliyor'' dedi.


Ocaktan da konuya ilişkin, ''Ramazan'ın insanların ruh ve gönül dünyaların zenginleştirmek açısından, hayatı ve başkalarını daha iyi anlamaları açısından elbette sayısız faydaları var. İnsanlar tüm sıkıntılara rağmen sabır gösterir buna göre hareket ederler. Bu anlamda zaten birkaç aydır oruçlu gibiler. Çünkü hakikaten her şey çok pahalı, pazarlara marketlere gidip yaklaşabilecek, alınabilecek gibi değil. Ramazan deyince akla ilk gelen hurmayı bile tane ile alabilecek insanlar'' şeklinde konuştu.

ASIL AMAÇ ALTILI MASADA ÇATLAK OLUŞTURMAK

Seçim yasasının en önemli özelliğinin muhalefetin ittifak hesaplarını bozmak olduğunun altını çizen Taşgetiren, ''Altılı ittifakın içine dinamit koyabilir miyiz, herkesi deyim yerindeyse başının derdine düşürüp hesap kitap içerisinde birbiriyle ilişkilerini bozma imkanı olabilir mi, daha az oy alacağı düşünülen yeni açılan partilerin konumunu sarsabilir miyiz gibi bir hesap içindeler. En önemli maddesi ittifak içerisindeki partilerin millet vekili hesabında kendi oylarıyla baş başa kalmasını sağlamak. Bir diğer dikkat çeken şey de Cumhurbaşkanının seçim yasaklarından muaf tutulması. Bir yandan Cumhurbaşkanına joker rolü veriyorsunuz, açılış yapacak, devlet imkanlarını kullanacak vs diğer yandan da muhalefetin elini kolunu bağlıyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

Ocaktan da ''Böyle bir yasanın hazırlanmasının temel nedeni ittifaklar içerisindeki fazla oyların ittifak içinde değerlendirilmeden birinci partiye yazılması, hesaplamalar daha fazla millet vekili çıkarmaya yönelik. Asıl amaç altılı masada çatlak oluşturmak. Oyları düşük olarak varsayılan partilerin ittifakın içinde olmasını engellemek ve ittifakı dağıtma çabası. Cumhurbaşkanı seçimlerini kazanmanın tek yolu ittifak içerisinde olmak. Altılı masayı oluşturan bu partilerin nasıl bir formül üretecekleri, Cumhur İttifakı'nın kurduğu bu tuzağı nasıl aşabileceklerine kafa yormaları gerekiyor. Baskın seçim yapılabilir. Muhalefetin adımlarının daha hızlanması gerekiyor. İktidar sonbahara bir baskın seçim kararını zihninin arka planında hep tutuyor. Ben ihtimal vermiyorum ama üç ay içerisinde seçim kurumları oluştuğu zaman olabiliyormuş Anayasa Mahkemesi'nin bu yönde kararı varmış. Bu hesapları dikkatlice yapıp hazırlıklarını tamamlayıp toplumun önüne çıkmaları lazım'' şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN