Dünyanın en uzun adamı ve kadını oylarını kullandı! Defalarca kez rekorlar kitabına girmişlerdi...

Dünyanın en uzun adamı olan Sultan Kösen ve Dünyanın en uzun kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, bugün oylarını kullandı. O anlar ise kameralara böyle yansıdı.

Dünyanın en uzun adamı ve kadını, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oylarını kullandı.

Dede köyünde yaşamını sürdüren, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da 2009'da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dev adam Kösen, yürüme zorluğu çektiği için talebi üzerine getirilen traktör römorkuna binerek oy kullanacağı Alibey Köyü İlkokulunun önüne geldi.

"ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLISI OLSUN"

2 metre 51 santimetre uzunluğundaki Kösen, 1010 no'lu sandıkta oyunu kullanmak için paravanın arkasına geçti. Kösen, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandıktan sonra "Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun inşallah" temennisinde bulundu.

5 KEZ REKORLAR KİTABINA GİRDİ

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve dünyanın en uzun kadını olarak bilinen, el, parmak ve sırt rekorlarını da elde ederek 5 kez Guinnes Rekorlar Kitabı’nda yer almaya hak kazanan 26 yaşındaki Rumeysa Gelgi, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi oyunu evine getirilen 8801 nolu seyyar sandıkta kullandı.

"BU YIL SEYYAR SANDIK UYGULAMASINA BAŞVURDUM"

Şu ana kadar oyunu hep okullara giderek kullandığını ifade eden Gelgi, "Bu yıl seyyar sandık uygulamasına başvurmak istedim. Uygulama sandığımız evime geldi. Fiziksel olarak hareket etme güçlüğü bulunan vatandaşlar için çok güzel bir uygulama. Ülkemiz için en hayırlısının olmasını temenni ediyorum" dedi.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.