Elif Çakır: Altılı Masa Türkiye açısından doğru bir hamleydi

'Bi' Karar Ver' canlı yayınında gündemi değerlendiren Elif Çakır, Millet İttifakı'nın dağılacağı yönündeki eleştiriler için, "İttifakın kesinlikle devam etmesi gerekiyor. Altılı Masa Türkiye açısından doğru bir hamleydi. Bundan asla vazgeçilmemesi gerekiyor" dedi.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, KARAR TV'de yayınlanan 'Bi' Karar Ver' programında gündemin öne çıkan haberlerini yorumladı. Seçimin başarısızlığının sadece Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenmemesi gerektiğini söyleyen Çakır, "Altılı Masa liderlerinin kendilerini, kadrolarını, siyaset yapma tarzlarını ve üsluplarını gözden geçirmeleri gerekiyor" yorumunda bulundu.

"'BÖYLE DEVAM ETTİRELİM' DEMEYECEKTİR

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinesinde kimlerin görev yapacağı merak konusu oldu. Eski bakan Mehmet Şimşek'in ise ekonomiden sorumlu bakan olacağı konuşulurken Yıldıray Oğur, Şimşek'in kendi projelerini uygulayacağını düşündüğünü belirtti. Oğur, " Mehmet Şimşek'in şu anda uygulanan 'faizleri düşürüyoruz, enflasyon yukarıda, para basıyoruz ve insanları enflasyona ezdirmemek için sürekli maaşlara zam yapıyoruz' politikası için 'böyle devam ettirelim' diyeceğini zannetmiyorum" şeklinde konuştu.

"SADECE KILIÇDAROĞLU BAŞARISIZ OLMADI"

Kamuoyunda Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirileri değerlendiren Elif Çakır, "Altılı Masa liderlerinin kendilerini, kadrolarını, siyaset yapma tarzlarını ve üsluplarını gözden geçirmeleri gerekiyor. Başarısız oldular ve bu başarısızlık sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığı değil" dedi.

Seçim sonuçları hakkında görüşlerini dile getiren Oğur ise, "Mecliste puanını arttıran tek parti CHP. AK Parti 7 puan, MHP 1 puan kaybetti. İYİ Parti aynı kaldı. CHP ise 3 puan kazandı. CHP için 'İttifak kurdu, onlara çok şey yaptı' gibi şeyler deniyor. Sonuçlara baktığımızda CHP ve İYİ Parti'nin yapması gereken tek şey, muhafazakarlardan oy almaktı ama yeni öneriler ise yanındaki muhafazakarları kovalamak. Yenileşme buysa geçmiş olsun" eleştirisinde bulundu.

"İTTİFAKIN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR"

Millet İttifakı'nın seçimi kaybetmesinin ardından, liderlerin ittifaktan ayrılacağı yönündeki eleştiriler hakkında konuşan Elif Çakır, "İttifakın kesinlikle devam etmesi gerekiyor. Altılı Masa Türkiye açısından doğru bir hamleydi. Bundan asla vazgeçilmemesi gerekiyor. Helalleşme siyaseti ve toplumu barıştırma, Kemal Kılıçdaroğlu'nu çok kıymetle ve hayırla yad edecek şeyler. Fakat sabırlı olmak gerekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu bu adım devam ederse, bir önümüzdeki seçimlerde bunun meyveleri yenecektir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN