Elif Çakır: Halk değil siyasetçiler insanlığını yitirdi

Elif Çakır, Yusuf Ziya Cömert ve Ahmet Taşgetiren, Buradan Bakınca programında Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin sonuçlarını değerlendirdi. Çakır, "Benim canımı acıtan enkazın altında kaç bebek, kaç yaşlı, kaç hasta var bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

SERKAN CAN BOZKURT

KARAR TV'de yayınlanan Buradan Bakınca programında Elif Çakır, Yusuf Ziya Cömert ve Ahmet Taşgetiren, Kahramanmaraş'ta ve çevre illerde yaşanan depremle ilgili yorumda bulundu.

"BELEDİYE'NİN 'DERE YATAĞINA EV YAPMA' DEMESİ GEREK"

Ülkedeki denetim eksikliğinden bahseden Ahmet Taşgetiren, "Deprem öncesinde devlet, deprem olacak alanlarda nasıl tedbirler alınması gerektiğini bilmeli. Kaçınılmaz olarak her sözümüzün bir yerinde İstanbul olacak. Dere yatağına ev yapıyorsun. Buraya sel gelecek ve evleri alıp götürecek. Belediye'nin 'buraya ev yapma arkadaş' demesi lazım. Ama belediye bunu yapmıyor" dedi.

Yusuf Ziya Cömert ise, "Bizim geleneksel devlet anlayışımız bu. Deprem olduğu zaman ölenler ölecek. Fazla yapacak bir şey yok. Enkazın altından 3-5 kişi çıkarabilirsek çıkarırız. Ölenler ölecek, yaşayanlara hitap edeceğiz. Bu durum devletin, vatandaşın ve insan olmanın da acizliğini ortaya çıkarıyor. Ama bu acizliğini sen kendin yapıyorsun. Adım adım kendin inşa ediyorsun" ifadesini kullandı.

screenshot-4.png

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'TEK YÜREK TEK MİLLET' OLMALIYIZ DİYOR AMA..."

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin felaketine dikkat çeken Elif Çakır, deprem bölgesine yeterli yardımın gitmediğini belirterek, "Elazığ depreminde iyiydik. Arama kurtarma çalışmalarında aslında iyiydik. Bu depremde gördük ki bunda da devlet çöktü. Benim eleştirdiğim ve canımı acıtan olay, 48 saate doğru gidiyoruz kaç bebek var, kaç yaşlı var, kaç hasta var enkazında altında. Hava çok soğuk. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'tek yürek tek millet' olmalıyız diyor. Zaten bu millet böyle durumlarda partisini ideolojisini bir kenara bırakıp yardıma koşar. Bu toplum, bu halk insanlığını yitirmedi. İnsanlığını yitiren siyasetçiler. Erdoğan bize tek millet olalım diyor ama kendisi öyle olmuyor. Oradaki felaketi partilere bölüyorsun" eleştirisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN