Etyen Mahçupyan: Kılıçdaroğlu, tek başına Putin'in karşısına oturacak biri değil

Etyen Mahçupyan: Kılıçdaroğlu, tek başına Putin'in karşısına oturacak biri değil

Bi' Karar Ver programına katılan Gazeteci Etyen Mahçupyan 17 Ekim tarihinde Elif Çakır'a, "'Putin'in karşısında Mansur Yavaş'a mı güvenirim, Erdoğan'a mı?' Çok açık ki Erdoğan'a güvenirim" demişti. Mahçupyan, dış politkanın tek kişiye teslim edilemeyeceğine değinerek, "Kılıçdaroğlu, gördüğüm kadarıyla tek başına Putin'in karşısına oturacak biri değil, bir kadroyla oturmak isteyecek bir adam. Devlet siyasi aktör olarak denklemin içinde." dedi.

MERVE ŞİŞMAN


Elif Çakır ve Yıldıray Oğur konukları Gazeteci Etyen Mahçupyan ile gündemi Bi'Karar ver programında değerlendirdi.


'SON DERECE SIKIŞTIRILMIŞ BİR BAKIŞ'


28 Ekim Cuma günü düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle başlayan 'Türkiye Yüzyılı' projesi kamuoyuyla paylaşıldı. 100'üncü yaşına girmeye hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti'ni kesintisiz 20 yıldır yöneten AK Parti, yeni yüzyıla ilişkin program, proje ve hedeflerini anlattı. Erdoğan'ın açıkladığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonu projesine ise Gazeteci Etyen Mahçupyan tek adamlık tutumuna dikkat çekerek, "Topluma bir teklifte bulunuluyor ve 'sen biriciksin, sen Türk Milletisin, senin gibisi yok. Senin kendine ait bir geçmişin var ve kendine özgü bir geleceğin olacak, ben bunu sana sağlayacağım' deniliyor." dedi. Tekçi millilik üzerinden giden bu sisteme ise Mahçupyan, "son derece sıkıştırılmış bir bakış" ifadelerini kullandı.


'KILIÇDAROĞLU, PUTİN'İN KARŞISINA OTURACAK BİRİ DEĞİL'


Putin'in karşısına kim oturmalı tartışmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumunun farklı olduğuna dikkat çeken Gazeteci Etyen Mahçupyan, "Biz 'kim oturmalı?' dediğimiz de Türkiye'nin dış politikadaki rolüne dikkat çektik. Dış politika tek kişiye teslim edilemez zaten. Kılıçdaroğlu, gördüğüm kadarıyla tek başına Putin'in karşısına oturacak biri değil, bir kadroyla oturmak isteyecek bir adam. Devlet siyasi aktör olarak denklemin içinde. 6 ay sonra Türkiye'de siyaset kaotik hale gelebilir." dedi. İktidarın olası bir değişiminde, "Seçimden sonra kalıcı olmak, yönetebilmek, bir erken seçime daha zorlanmamak, mecliste çoğunluğu garanti ederek gerçekten bu sistemi değiştirmek... Ancak o zaman başka bir kapıyı açma şansımız var." sözleri ile yeni bir sistemin temellerinden bahsetti.


'AK PARTİ TABANINDAN OY ALMAYA ÇALIŞIRSANIZ ONLARA BENZERSİNİZ'


Altılı masanın tutumuna dikkat çeken Gazeteci Etyen Mahçupyan, "Altılı masa kendi menfaatlerini düşünmeli. Eğer şu anda hükümetin karşısında anlamlı bir alternatif muhalefet olabilseydi, bence çok daha hızla iktidarın oyları aşağı doğru giderdi. Siyasi partiler hala AK Parti'den oy almaya çalışıyorlar. AK Parti tabanından oy almaya çalışırsanız onlara benzersiniz. Oradan alabileceğiniz oy çok sınırlı! Altılı masanın şu ana kadar, neden beraber olduklarına dair bir tür manifestovari bir şey söylemeleri lazımdı." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN