Gelecek Partili Kerim Rota: Şu anda Türkiye'de enflasyonun yüksek olması hükümetin tercihi

Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota KARAR TV'de Gülay Erdemli'nin sorularına yanıt verdi. Enflasyonu, depremin ekonomiye olan etkisine değinen Rota, "Şu anda enflasyonun yüksek olmasının sebebi hükümetin kendisi. İsterlerse hemen düşürürler. Türkiye'de enflasyonun tek haneye indirilmesi gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

2019-2020 tarihleri aralığında Merkez Bankası rezervlerinden dolar kurunda stabilite sağlamak adına yapılan 128 milyar dolarlık satışlar bir dönem çok gündeme gelmiş çok da tartışma yaratmıştı. CHP'nin '128 Milyar Dolar Nerede?' yazılı afişleri indirilmiş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorduğu bu kaynak için de uzmanlara göre tam yerini bulmayan birçok açıklama yapılmıştı.

kerim-rota.png

'126 MİLYAR DOLAR' TARTIŞMASI

Yeni yapılan hesaplamalara göre ikinci kez '128 Milyar Dolar Nerede?' vakası meydana geldi. KARAR TV'de canlı olarak yayımlanan Orta Dalga programında ise ikinci 128 Milyar dolar hikayesini Kerim Rota anlattı. Rota, "Lütfi Elvan'ın görevden alınmasıyla beraber, Kavcıoğlu ve Nebati ikilisinin tekrar kapı arkası satışları başlattığını gördük. Bu kapı arkası satışlar da yine 128 milyar doları bulmuş vaziyette" şeklinde konuştu.

'5 SENEDE BAŞARILABİLECEK HEDEF'

Kötü yönetimin olduğunu söyleyen Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, "Türkiye kötü yönetimle döviz açığına düşmüş durumda. Yabancı yatırımcı hemen hemen hiç kalmamış vaziyette. Cari açığımız inanılmaz şekilde artıyor. Kronik cari açığın daha dengeli bir yere çekilmesi bence 5 senede başarılabilecek bir hedef" ifadelerini kullandı.

'DÖVİZLERİ SATARAK DENGE TUTTURMAYA ÇALIŞIYOR'

Cumhur İttifakı'nın seçim için izlediği yol haritasına değinen Kerim Rota şu ifadelere yer verdi: "Merkez Bankası gelen dövizleri satarak denge tutturmaya çalışıyor ve bunu seçimlere kadar sürdürmek niyetindeler. Döviz patlamasın diye panik halinde döviz satan ve sürekli şirketleri, bankaları, insanları 'döviz almayın' diye tehdit eden merkez bankamız var."

'ŞİRKETLERİN CAN SUYU YOK'

Öte yandan şirketlerin sorun yaşadığına değinen Rota, "'Kredi faizleri yükselirse ne olur?' diye endişe ediyoruz ama şu andaki durumumuz kredinin olması. Bu daha önemli bir sorun. Şirketlerin can suyu yok" şeklinde konuştu.

'CUMHUR İTTİFAKI'NA TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUZ'

Ekonomi yönetimine parmak basan Rota, "Cumhur İttifakı'na teşekkür etmek istiyoruz. Bu kadar kolay anlaşmamızın tek sebebi, bizi bu kadar dibe düşürmüş olmaları. Millet İttifakı o kadar kötü yönetilen bir ekonomi devralacak ki, üzerinde anlaşmamız gereken bir mikro konu kalmadı" ifadelerine yer verdi.

'Millet İttifakı, IMF'ye gidecek mi?' sorusuna yanıt veren Rota, "Millet İttifakı'nın yeterli kadroları ve yeterli beceri seti var. O yüzden biz IMF olmadan da itibar ve parayı buluruz. Dünyaya örnek olacak bir program yazabiliriz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN