Gelecek Partili Özcan'dan iktidara uyarı: 3 ay içinde seçime gidip kazanmaları gerek

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu'nun sunduğu Ortak Akıl'a Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan konuk oldu. Özcan, Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı faiz indirme kararları sonrası yükselen enflasyon rakamlarına değinerek, "Türkiye Merkez Bankası, faiz-enflasyon ilişkisini bilmeyen Kavcıoğlu'na teslim edilebilir mi?" diyerek tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan Ortak Akıl'da Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını yanıtladı. Özcan, Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararlarına ilişkin, "Merkez Bankası'nın verdiği faiz kararı 1 haftalık kısa vadeli faizi kararıdır" ifadesini kullandı.

"KAVCIOĞLU, FAİZİ ARTTIRDI"

Türkiye Merkez Bankası, 16 ay sonra 2 defa üst üste puan indirimine giderek faizi 18’den yüzde 16’ya çekti. Faiz kararından sonra dolar da tırmanışa geçerek, son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Merkez Bankası'nın faiz kararlarını eleştirerek, Türkiye'nin kayıp yılları diye tanımlanan 1993-2003 yıllarından daha kötü bir durumda olduğunu söyleyerek, "Faiz yüzde 19'dan 16'ya düştüğünde 5 yılın hazine puanı 3 puan arttı. Şahap Kavcıoğlu, faizi arttırmıştır. Erdoğan ise nasıl faizci olduğunu gösterdi" dedi.

"ERDOĞAN'IN FAİZ YAKLAŞIMI İDEOLOJİKTİR"

Özcan, "Enflasyon-faiz tartışmasının özünde bir liyakat bir bilgi, bir akıl ve cehalet sorunu olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın faiz yaklaşımı tamamen ideolojiktir. Faizin yüzde 20'nin olduğu bir ülkeye yabancı yatırımcı gelmez. Hepimiz yüksek faizin zararlarını biliyoruz. Bunun yolu enflasyonla samimimi bir şekilde mücadele etmek. Gece erken kalkanın kararname yazıp da, Merkez Bankası Başkanı değiştirdiği bir ülkede enflasyon düşmez" diye konuştu.

"İKTİDAR, 3 AY İÇİNDE SEÇİME GİRİP KAZANMALI, YOKSA SONUÇ FELAKET"

Kamu borcunun Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçmeden önce yüzde 28 olduğunu söyleyen Özcan, sistem değişikliğinden sonra bu oranın yüzde 67'ye yükseldiğini ifade etti. Özcan, "Türkiye kendine benzeyen ülkelerin 4 katı kadar faiz ödüyor. Popülizm size seçim kazandırmaz. Günün sonunda iktidar 3 ay içinde seçim yapıp kazanmalı. Yoksa 3 ay sonra daha büyük felakete gidecekler" dedi.

Özcan, Türkiye'nin dünya ekonomisinde payının 0,8 olduğunu belirterek, "Berat Albayrak'ın ruhu hala siyaset ve ekonomide dolaşıyor" ifadesini kullandı.

"BUGÜNKÜ 128 MİLYAR DOLAR ARTIK BİZİM PARAMIZ DEĞİL"

Özcan, Merkez Bankası 128 milyar doları neden sattı? Sorusunu sorarak şöyle devam etti:

"128 milyar dolar kur yükselmesin diye satıldı. Çünkü elimizde barut kalmadı. Merkez Bankası'nın finansal koruma kalkanları düştü. Kendi paramızdan olan rezervi satıp borçlanarak, swaplar yaparak, bankalardaki mevduatı Merkez Bankası'na çekerek ona benzeyen bir imitasyon yaptık. Evet, karşımızda 128 milyar dolarlık rezerv var ama o rezerv bu rezerv değil. O artık bizim paramız değil. Bunu Merkez Bankası yabancı para net döviz pozisyonundan biliyoruz."

"ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMALIDIR"

Özcan, AK Parti'nin asgari ücret, emeklilik ve EYT'lilerle ilgili yapacağı düzenlemelerle ilgili "Asgari ücret bugün insani değildir, açlık sınırının altındadır. Asgari ücretliden vergi alınmamalıdır. EYT meselesi konuşabilir bir konu değildir, haktır ve verilmek zorundadır. Biz bunların hepsini yapacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN