Gelecek Partili Turhan: Merkez Bankası tekrardan 100 baz puan civarında indirime gidebilir

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu Gelecek Partisi Kurucu Üyesi İbrahim Turhan oldu. Turhan, Merkez Bankası'nın tekrardan faiz indirme kararı alacağını ifade ederek, "50 puandan yüksek 100 puan civarında indirim olmasını bekliyoruz. Bu rakamın üstüne de çıkabilir" ifadelerini kullandı.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Kurucu Üyesi İbrahim Turhan, Merkez Bankası'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Turhan, para piyasalarındaki gidişata bakıldığında Merkez Bankası'nın tekrardan faiz indirimine gidebileceğini vurguladı.

"MERKEZ BANKASI TEKRARDA FAİZ İNDİRİMİ YAPABİLİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TCMB Başkanı Kavcıoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında Merkez Bankası'nın iki Başkan Yardımcısı ile bir PPK üyesi görevden alındı. Merkez Bankası'nda yaşanan görev değişimiyle ilgili değerlendirme yapan Turhan, perşembe günü yapılacak olan PPK toplantısında faiz indirim kararı çıkabileceğini söyledi. Turhan, "Bu kişiler görevdeyken faiz indirimi yapamıyorlardı. Dolayısıyla bu görevden alma perşembe günü yapılacak olan PPK toplantısında bir başka faiz indirimi yapılacağının işareti olarak algılandı." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası'nın tekrardan faiz indirme kararı olabilecek mi? Sorusuna ise Turhan şu yanıtı verdi:

"Merkez Bankası, Piyasa göstergelerinden MB'nin ne kadar faiz indirimi yapabileceğini görebiliyoruz. Orada da 70 puan kadar indirim var. Bu da demek ki 50 puandan yüksek 100 puan civarında indirim olmasını bekliyoruz. Bu rakamın üstüne de çıkabilirler."

"MERKEZ BANKASI TEKRARDA BAĞIMSIZ OLURSA DOLAR DÜŞER"

Merkez Bankası'nın siyasi bağlantılarını koparması gerektiğini ifade eden Turhan, "Merkez Bankası'nın bağımsızlığı yenide sağlansın ve sadece para politikasına ilişkin yararsız sonuç vermeyen kararlardan geri dönülsün dolar kuru 7 liraya çok rahat gerilebileceğini düşünüyorum. Bugünkü kur arasında gördünüz fark bahsettiğim yanlışların sonucu" dedi.

KILIÇDAROĞLU-KAVCIOĞLU GÖRÜŞMESİ 'SEMBOLİK TAVIR'

Gelecek Partili İbrahim Turhan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu görüşmesini ise 'sembolik tavır' olarak değerlendirdi. Turhan, "Dünyada Merkez Bankaları siyasetle olabildiğince mesafe koymaya özen göstermeli. Çünkü ellerinde para basma gücü gibi tehlikeli bir durum var. Muhalefet partisinin ekibiyle beraber Merkez Bankası'na gitmesi hoş görüntü değil. Ama demokratik sistemle muhalefeti bir diğer dönemin iktidarı görme varsayımı var. Merkez Bankası iktidar ve muhalefete karşıda mesafeyi koruması gerekir" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN