Karaalioğlu: Erdoğan'ın faiz-enflasyon tezi uğruna imkansız bir deneyin trajedisini yaşıyoruz

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da, Merkez Bankası'nın (TCMB) PPK (Para Politikaları Kurulu) toplantısından çıkan 200 baz puan indirim kararını değerlendirdi. Merkez Bankası'nın faiz kararına çok sayıda tepki gelirken, KARAR Yazarı Taha Akyol, faiz indirim kararını "çok hazin bir durum" diye niteleyerek, "Türkiye döviz üretemeyen, malını haraç olarak satan bir ülke haline geldi" diye ifade etti.

Herkesin merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası'nın yaptığı PPK toplantısında, 2. kez faiz indirimine giderek faizi 200 baz puan indirip yüzde 18'den yüzde 16'ya düşürdü. Merkez Bankası'ndan çıkan karara ekonomistlerden tepkiler gelmeye başladı. KARAR Yazarı Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu'da Ortak Akıl programında bu kararın Türkiye'yi olumsuz yönde etkileyeceğini ifade etti.

"TÜRKİYE, ERDOĞAN'IN TEZİ İÇİN İMKANSIZ BİR TRAJEDİ YAŞIYOR"

Türkiye Merkez Bankası'ndan çıkan 200 baz faiz indirme kararından sonra kurda artış yaşanarak, dolar 9.48 seviyesine yaklaştı. Merkez Bankası'ndan çıkan karar sonrası döviz siteleri de yoğunluk nedeniyle kitlendi. Karaalioğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tezi hatırına Türkiye, imkansız bir deneyin trajedisini yaşıyor" diyerek şunları söyledi:

"Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ile hayatımız daha pahalı olmaya devam edecek. Türkiye, yabancı yatırımcılar için daha güvensiz bir ülkeye dönecek. İnsanların umudu azaldı. Merkez Bankası 200 baz puan düşürerek 'biz bu yolda kararlıyız, bizden her şey beklenir' demiş oldu. Ekonomide iş bilmezliğin sonucu bu."

"MALINI HARAÇ OLARAK SATAN BİR ÜLKE KONUMUNA DÜŞTÜK"

Taha Akyol ise, "Merkez Bankası iktisada göre değil, Cumhurbaşkanı'nın siyasi beklentilerine göre karar alıyor. Merkez Bankası'nın güvenirliği kalmadı. Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne dediğine bakıyor" ifadelerini kullandı.

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın geçmiş dönem yaptığı "İhracat yoluyla fakirleşme" kavramına değinen Akyol, “Yani bu demek oluyor ki haraç mezat satarak döviz temin eden bir ülke. Dövize bu kadar bağımlı hale gelmiş, kendisi döviz üretemeyen malını haraç olarak satarak döviz temin eden bir ülke konumuna düştük. Bu çok hazin bir durum” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN