Akyol: Semih Tümen, Kavcıoğlu'nun kur açıklamasından sonra toplantıyı terk etmiş

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu'nun sunduğu Ortak Akıl programında Türkiye Merkez Bankası'ndaki (TCMB) görev değişimi hakkında konuşuldu. Akyol, görevden alınan iki başkan yardımcısı Semih Tümen ve Uğur Namık Küçük'ün baştan beri Merkez Bankası'nın faiz indirme kararlarına karşı çıktığını ve Semih Tümen'in TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu toplantısını terk edip bir daha geri dönmediğini söyledi.

Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye Merkez Bankası'nda (TCMB) iki başkan yardımcısı ve bir para politikası Kurulu Üyesi görevden alındı. Konuyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulunan KARAR Yazarı Taha Akyol, "Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun 'kurun faiz indirimiyle ilgisi yok' açıklaması sırasında Sayın Semih Tümen toplantıyı terk ediyor ve bir daha geri dönmüyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun görüşmesinin ardından, TCMB'de 3 üye görevden alındı.

Türkiye Merkez Bankası'nda Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alınarak, Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak, PPK Üyeliğine Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Taha Akyol, görevden alınan iki başkan yardımcısının Merkez Bankası'nın faiz indirme kararına baştan beri karşı çıktıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"11 Ekimde Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe Komisyonu'nda gidişat hakkında sunum yaptı. Kavcıoğlu, toplantıya yanında iki başkan yardımcısı ile geliyor. Onlardan biri Sayın Semih Tümen. Kavcıoğlu'nun sunumda 'kurun faiz indirimiyle ilgisi yok” açıklaması sırasında Sayın Semih Tümen, Bütçe Komisyonu'ndaki toplantıyı terk ediyor ve bir daha geri dönmüyor. Bu bütün komisyon üyelerinin dikkatini çekmiş. Görevden alınan Semih Tümen ve Uğur Namık Küçük başından beri Merkez Bankası'nın faiz indirme kararlarına muhalefet etmiş."

Türkiye Merkez Bankası'nda çok sayıda değişiklik yapıldığını ifade eden Akyol, "Gazetelere yansıyan sadece başkan ve başkan yardımcılarının değişmesi. Ama Merkez Bankası'nda aşağıdaki teknisyenlere varıncaya kadar çok büyük çapta değişiklik yapılmış. Böyle olunca ne oluyor? Merkez Bankası kendisine verilen kanunla mücadele görevini yapamıyor. Ve bu da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'ye yüklediği bir yük" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN