Akif Beki: 2010 referanduma 'evet' diyenleri eleştirenler AK Parti'nin ekmeğine yağ sürüyor

KARAR Gazetesi Yazarı Akif Beki, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu oldu. Beki, yeni çıkardığı 'O kadar da uzun boylu değil' kitabının hikayesini anlattı. 2010 Anayasa değişikliği referandumuna evet diyenlere yapılan nefret ve kin kampanyasını da eleştiren Beki, "Asıl onlar AK Parti'nin ekmeğine yağ sürüyor" dedi.

KARAR Gazetesi Yazarı Akif Beki ,Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Beki, kendini 'kelime işçisi' olarak nitelerken, yeni çıkardığı kitabını için," 'O kadar da uzun boylu değil' kitabım nazirenin ironi ile yapılmış versiyonu. Kimileri 'Pandora kutusunda' para biriktirir ben kelime biriktiriyorum" diye tanımladı.

Beki, kitabının bir şiir kitabından farklı olduğunu vurgulayarak, "Bir şiir türü ama bildiğiniz çiçek böcek şiiri değil. Manzum tarzında bir metin. Ben kelime işçisiyim. Dili yaşatmayı amaçlıyorum. Sadece meram anlatmak değil derdim" dedi.

"AK PARTİ MEVCUDİYETİNİ ASIL ONLARA BORÇLU"

2010 yılında yapılan Anayasa referandumunda 'Yetmez ama evet!' kampanyası yürüten çevrelerin önde gelen isimlerinden olan yazar Orhan Pamuk ve sosyolog Nilüfer Göle, Fransa'da düzenlenen "Batı karşısında Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye" konulu panele katıldı. Pamuk kendisine yöneltilen "2010 yılında Anayasa referandumuna 'Yetmez ama evet!' deyip oy vererek, Türkiye'nin bu günlere gelmesine katkı yaptınız. Pişman mısınız?" sorusunu cevaplamazken, Nilüfer Göle ise "O dönemde, Türkiye'nin AB üyeliğine inanıyorduk. Büyük bir coşku, mutluluk içindeydik. Bazı şeyleri değiştirebileceğimizi düşünüyorduk" açıklamasında bulundu. Konuyla ilgili Beki ise evetçilere karşı yapılan eleştirilere, "O gün evet denmeseydi bugün Anayasa mahkemesinde bireysel başvuru hakkı olmayacaktı" diyerek tepki gösterdi.

Beki, 12 Eylül 2010 Anayasa değişikliği referandumuna evet diyenleri 'niyet birliği' olarak nitelendirip şunları kaydetti:

" 'Yetmez ama Evetçiler' AK Parti camiasının dışından gelip de destek verenler için kullanılıyor. Ben zaten o yanın kendisi olan bir topluluktanım. İktidar bizim yanımızdan çıktı. Fakat anayasa referandumuna belli şerhlerle bende 'Yetmez ama EVET' oyu verdim. O bir niyet birliğiydi. Niyette bozulma olursa o niyete evet diyeni nasıl suçlu bulursun? Asıl Evetçilere karşı kin ve nefret kampanyası yürütenler iktidarın ekmeğine yağ sürüyor. AK Parti mevcudiyetini onlara borçlu. Bunlar uyanamayanlar hala."

"AK PARTİ ESKİ CHP'Yİ ÖZLÜYOR"

AK Parti'nin eski CHP üzerinden siyaset yaparak seçim kazandığını belirten Beki, "AK Parti, başörtüsü düşmanlığı yapan CHP'nin sırtından kolay seçim kazanıyordu. Şimdi ise ekonomi yolunda gitmediğinde seçimi kazanmak kolay değil. AK Parti için her bir oy aslanın ağzında. CHP böyle fırsatlar verseydi, biraz ezan biraz cami düşmanlığı yapsaydı, bu imkanları AK Partiye verseydi, AK Parti'nin işi bu kadar zor olmayacaktı. AK Parti şu an eski CHP'yi özlüyor" diye konuştu.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ekibine de eleştiri yapan Beki, "CHP'nin öz evlatları şimdi şimdi Kılıçdaroğlu'nun CHP'sini yerden yere vurmak için ekranlara çıkıyor, çıkartılıyorlar. Kılıçdaroğlu, CHP'yi değiştirdiği için yanlış mı yaptı?" tepkisini gösterdi.

"TÜRKİYE KOALİSYONLARA MAHKUM OLDU"

AK Parti-MHP İttifakına değinen Beki, Türkiye'de artık tek parti iktidarının imkansızlaştığını vurgulayarak, "Koalisyon değil adına ittifak denilince başka bir şey mi oluyor? Türkiye şu an koalisyonlara mahkum oldu" diye ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN