İYİ Partili Özlale: Türkiye'de en zengin yüzde 10'luk kesimden 10 bin kişi sosyal yardım alıyor

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu oldu. Türkiye Merkez Bankası'nın faiz indirme kararına değinen Özlale, Türkiye için en büyük riskin Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu olduğunu söyledi. İYİ Partili Özlale, Türkiye'deki gelir dağılımı hakkında ise, "Türkiye'nin en zengin 10 bin insanı sosyal yardım alıyor" dedi.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, mevcut iktidarın ekonomik alanda uyguladığı politikaların yetersizliğine değinerek, Türkiye'nin sistemden hoşnutsuzlukta gelişmekte olan ülkeler arasında Brezilya'dan sonra en yüksek orana sahip olduğunu kaydetti. TÜİK verilerini istatistiksel olarak değerlendiren Özlale, devlet tarafından verilen sosyal yardımlarda Türkiye'nin en zengin yüzde 10'luk kesimden 10 bin kişinin sosyal yardım aldığını belirtti.

"TÜRKİYE İÇİN EN BÜYÜK RİSK MERKEZ BANKASI BAŞKANIDIR"

Türkiye Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun politika faizini 100 baz puan indirmesiyle dolardaki yükseliş tırmanmaya başlayarak rekor seviyeye yükseldi. Alınan karara çok sayıda ekonomist ve siyasi isim tepki göstererek, verilen kararının iktisadi değil siyasi olduğunu vurguladı. Özlale ise, Türkiye Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nu 'cahil' diye nitelendirerek şunları kaydetti:

"Türkiye Merkez Bankası'nın başına cahil bir adam getirdiler. Erdoğan'ın kararıyla faiz indirim kararı aldı. Türk Lirası 20 gün içerisinde dolara karşı 54 kuruş değer kaybetti. Bu karar dış borç stoku 244 milyar TL oldu. 1 yıl içerisinde ödememiz gereken dış borç 91 milyar arttı. Her birimiz 3 bin lira daha borçlandı. Bununla 3.58 milyon öğrenciye yurt sağlanır. Türkiye için en büyük risk Merkez Bankası Başkanıdır."

"EN ZENGİN 10 BN KİŞİ 8 BİN 609 LİRA SOSYAL YARDIM ALIYOR"

Türkiye'deki sosyal yardım mekanizması hakkında çarpıcı bilgiler veren Özlale şunları söyledi:

"Türkiye'nin en zengin yüzde 10'luk kesiminden 10 bin kişi sosyal yardım alıyor ve kişi başı 8.609 lira alıyorlar. Bu TÜİK'in gelir ve yaşam koşulları araştırmasında var, ben demiyorum TÜİK diyor. En fakirimiz ise ortalama 1.424 lira alıyor. Sokakta her 2 çocuktan 1 yoksul bir aileye sahip."

"250 BİN DOLARA TÜRK VATANDAŞI OLUYORLAR"

AK Parti iktidarının göçmenler konusunda yeterli bir politikaya uygulamadığını ifade eden Özlale, Türkiye'nin giderek yoksullaştığını belirterek, Afgan ve Suriyeli göçmenlerden dolayı İstanbul'da gettolaşmanın getireceği favelaların (Tehlikeli Brezilya Mahalleleri) oluşma riski olacağını söyledi. Sığınmacı krizinin Milli güvenlik krizi olduğunu belirten Özlale, "Türkiye'de 940 bin Suriyeli çalışan var. Bizim Çalışma Bakanlığı verilerine göre sadece 65 bini kayıtlı çalışıyor. Bunlar bizim demografik profilimize çok büyük bir tehdittir. Sığınmacı krizi misafirperverlik değildir. Türkiye'de 250 bin dolara Türk vatandaşı olabiliyorlar. Bu çok onur kırıcı bir durumdur" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN