CHP'li Mahmut Tanal: İktidar şu an barınma üzerinden insan hakkı ihlali yapıyor

Bilgehan Uçak'ın sunduğu KARAR Gündem'in konukları CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve Türkiye Raporu Direktörü Can Selcuki oldu. Programda üniversite öğrencilerinin yurt sorunları ve ittifakların anketlere yansıyan oy oranları konuşuldu.

Bilgehan Uçak'ın sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve Türkiye Raporu Direktörü Can Selcuki gündemdeki konuları değerlendirdi.

"BU İNSAN HAKKI İHLALİDİR"

Üniversite öğrencileri tarafından son günlerde gündeme getirilen barınma sorunu, meclis gündemine de taşındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerin yurt sorununa ilişkin 'abartılacak bir sorun yok ki' açıklamasının ardından çok sayıda eleştiri gelmişti. Barınamayan ve parklarda sabahlayan öğrenciler için CHP’li vekil Mahmut Tanal, Meclis’in Ankara Çankaya’daki boş lojmanlarının öğrencilere tahsis edilmesi için TBMM Başkanı Şentop’a çağrıda bulundu. 'Barınma hakkının karşılanmaması insan hakkı ihlalidir. Bu gelir adaletsizliğin sonuçlarındandır' diyen Tanal şunları kaydetti:

"Daha önceden de yurt sorunu vardı. Pandemi nedeniyle öğrenci evlerinin tamamının tahliye edilmesi öğrencilerin ailelerinin yanına dönmesiyle bu sıkıntı ortaya çıktı. Bu öğrencilerin çoğunun ailesi emekli ve asgari ücretle geçinen insanlar. Bunların ikinci bir konut açabilme şanları yok. Bunun da çözümü yurt kapasitelerinin arttırılması. 20 yıldan beri iktidar da olan AK Parti'nin bir projesi yok. KYK'nın her sene bir düzenleme yapması gerekli. İktidar öğrencileri cemaat yurtlarına yönlendirmeye çalışıyor. Buralar da referanssız almıyor. Bundan dolayı burslar arttırılmalı ve kiralar dondurulmalı. AK Parti iktidarı şu an enflasyonu yüzde 11'lerde gösteriyor. Yüzde 5,5 gibi kanun çıkarsınlar biz de destekleriz. Maalesef iktidar buna yanaşmıyor"

"BOŞ LOJMANLAR ÖĞRENCİLERE TAHSİS EDİLMELİ"

Personel için yapılan boş lojmanlar öğrencilere tahsis edilmeli diyen Tanal, " Eğitim ve barınma hakkı ihlal ediliyor. Devletin vatandaşa konut sağlama yükümlülüğü var. İktidar, bu yükümlülüğü şu an ihlal ediyor. Buna para mı yok? Bu şu an tercih meselesi haline geldi" dedi.

"MİLLET İTTİFAKI İLE CUMHUR İTTİFAKI BAŞA BAŞ GİDİYOR"

Türkiye Raporu Direktörü Can Selcuki ise Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın anketlere yansıyan oy oranlarını değerlendirdi. AK Parti'nin oylarının yüzde 30'lara düştüğünü belirten Selcuki, "Millet İttifak ve Cumhur İttifakı başa baş gidiyor. AK Parti'deki oy düşüşü muhalefete gitmiyor. DEVA ve Gelecek Partisi oldukları yerde bulunmaya devam ediyor" diye konuştu.

Kararsızların oyuna da değinen Selcuki, " Muhalefet kararsızların oylarını kendine çekemezse kararsızlar sandıkta AK Parti'ye gidebilir" dedi.

Parti liderlerinin parti oylarına etkisi hakkında ise, "Erdoğan oy oranı olarak AK Parti'nin önünde. Meral Akşener İYİ Parti'nin önünde fakat CHP'de tam tersi bir durum var. Partinin oy oranları Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde" ifadelerini kullandı.

Erken seçimin istikrarsızlığın sonucu olduğunu vurgulayan Selcuki, Türkiye'nin şu an erken seçime gitmesi için bir nedeninin olmadığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN