CHP'li Utku Çakırözer: Sınır güvenliğimizi Suriye sağlıyorsa Esad ile görüşülür

Bilgehan Uçak'ın sunduğu Karar Gündem'in konuğu CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer oldu. CHP'li vekil Türkiye'nin dış politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın ABD ziyareti ve Türkiye- Rusya ilişkileriyle ilgili konuşan Çakırözer, Erdoğan'a, "Biden'e kızıp Putin'in her dediğini yapmamalı" diyerek Erdoğan'a S-400'ler üzerinden tepki verdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Karar Gündem programında Bilgehan Uçak'ın sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretini değerlendiren Çakırözer, "Erdoğan ABD'ye dostum Biden diye gitti, görüşemeyince bittik mahvolduk diyerek geri döndü" dedi. Çakırözer, Türkiye- Suriye meselesi hakkında ise, "Sınır güvenliğini Suriye sağlıyorsa Esad ile görüşülür" diye konuştu.

"ERDOĞAN, DOSTUM BİDEN DİYE GİTTİ, MAHVOLDUK DİYE GELDİ"

ABD ziyaretini Başkan Biden ile görüşemeden tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biden’la görüşmeler beklenen noktada değil. Daha önceden hiçbir ABD lideri ile bu durumu yaşamadık. İki NATO ülkesi olarak daha farklı konumda olmamız gerekir” ifadelerini kullanmıştı. CHP'li vekil Utku Çakırözer, Erdoğan'ın ABD'ye büyük beklentiler ile gittiğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Türkiye'nin dış politikası savruluyor. Giderken dostum Biden diyorsunuz, dönüşte sanki orada çok büyük bir görüşme olmuşta anlaşamamışlar diye öfke gösteriyor. ABD'ye 3-4 uçakla gidildi. Buna seyahat değil seferdir."

"KULLANMADIĞIN SİSTEMİ NEDEN ALIYORSUN?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 29 Eylül'de Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelecek. Türkiye'nin dış politikada yaşadığı zafiyetlerden dolayı Erdoğan-Putin görüşmesinin Türkiye'nin ulusal çıkarlarına zarar vereceğini belirten Çakırözer Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Esnaf kepenk kapatırken biz 2,5 milyar dolara S-400 uçakları aldık. Ve bizim vergilerimizle alındı. ABD kullanamazsınız dedi kullanamıyoruz. Kullanmadığın sistemi neden alıyorsun? Biden'e kızmış olabilirsin ama Putin'in her dediğini yapmak zorunda değilsin" diyerek tepki verdi.

"ESAD İLE GÖRÜŞÜLMELİ"

CHP'nin Erbil ziyaretine değinen Çakırözer, partinin dış politika tutumunun ulusal çıkar bazlı bir görüşte olduklarını söyledi. Türkiye- Suriye sınır güvenliği için şunları kaydetti:

"Önemli olan sınır güvenliğimiz. İkincisi ise askerimizin, vatandaşımızın güvenliğidir. Karşınızdaki insanı sevmeyebilirsiniz ama ulusal çıkarınız onunla anlaşma gerektiriyorsa onu yapmalısınız. Sınırımızın güvenliğini Suriye sağlıyorsa Esad görüşülebilir."

Cemal Kaşıkcı cinayetine de değinen CHP'li Çakırözer, iktidarın Kaşıkcı cinayetinde 'basiretsiz' davrandığını vurguladı. Çakırözer, "Kaşıkcı cinayetinde Suudi Arabistan'a yaptırım ile uygulanmadı. Şimdi ise Suudilere yakınlaşmaya çalışıyorlar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN