Gazeteci Gürkan Zengin: Akşener, Kılıçdaroğlu'nu aday göstermek istemiyor

Gazeteci Gürkan Zengin Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu oldu. Programda, Millet İttifakı adayının kim olacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politikadaki tutumu konuşuldu. Zengin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçme kararını, 'önemli bir feragat kararı' olarak değerlendirdi.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan Gazeteci Gürkan Zengin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Başbakanlığa adayım' sözlerini, "Meral Akşener aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek istemiyor. Akşener'in ben 'aday değilim' demesi 'sende aday' olma demektir" diye yorumladı. Türkiye'nin dış politikası hakkında ise Amerika ve Rusya'nın Türkiye'yi ağır bir şekilde tehdit ettiğini ifade etti.

"AKŞENER, KARARI ÖNEMLİ BİR FERAGATTIR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Cumhurbaşkanlığına aday değilim, başbakanlığa adayım" açıklaması siyaseti dalgalandırdı. İktidara yakın kesimlerde, Akşener'in bu çıkışı, cumhurbaşkanlığına aday olabileceği mesajları veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sen de aday olma, kazanacak adayda uzlaşalım" mesajı olarak yorumlanıyor. Gazeteci Gürkan Zengin ise Akşener'in, bu kararıyla yeni bir adayın önünü açtığını ifade etti.

Zengin, "Akşener'in açıklaması Millet İttifakı sahnesini yeniden kuran akıllıca bir açıklamaydı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olsaydı şansı da vardı. Oyları yükselen tek siyasi hareket. Ama aday olmama kararı önemli bir feragattir. Kemal Kılıçdaroğlu'na çok açık bir mesaj veriyor. Meral Hanım'ın Kemal Bey'i aday göstereceğini zinhar düşünmüyorum. Ve 'seçilebilecek bir aday' diyerek Kemal Bey dışında bir adayın önünü açtığını düşünüyorum. Ama iktidar Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını çok istiyor" dedi.

"MUHALEFETİN TEK VİZYONU ERDOĞAN'I YIKMAK OLMAMALI"

Millet İttifakı'nın siyasete net bir resim koyması gerektiğini ifade eden Zengin, " Yaprak yaprak dökülen bir iktidar var. Ali Babacan'ın ekonomide bir performansı var ama mesele ekonomi ile sınırlı bir şey değil. Babacan'da o karizma yok. Ali Babacan tek başına ekonomiyi düzeltti diyelim başka ne yapabilir? Ali Babacan bunun küçük bir birleşeni. Muhalefet net bir resim ortaya koymalı. Muhalefetin tek vizyonu Erdoğan'ı yıkmak olmamalı" diye konuştu.

"AMERİKA VE RUSYA TÜRKİYE'Yİ AĞIR BİR ŞEKİLDE SIKIŞTIRIYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika ziyareti sonrası ABD Başkanı Joe Biden ile “iyi başlamadıklarını” belirttikten sonra “İki NATO ülkesi olarak şu andaki gidiş pek hayra alamet değil” demişti. Erdoğan-Biden arasında soğuk savaş devam ederken, gözler Rusya'da Erdoğan ve Putin'in gerçekleştireceği Soçi'deki görüşmeye çevrildi. Türkiye'nin dış politikada savrulmalar yaşadığını söyleyen Zengin, Türkiye'nin hayati bir dönemden geçtiğini belirterek şunları kaydetti:

"Amerika'da Rusya'da Türkiye'yi ağır bir şekilde sıkıştırıyor ve tehdit ediyor. Amerika S-400 üzerinden bugünlerde saldırıyor ama Suriye üzerinden kök sorunları var. Aslında Amerika silah ambargosuna gitme tehdidinde bulunuyor. Ruslar ise İdlib üzerinden çok önemli bir kartı ele geçirdiler. Rusların, Türkiye'yi sığınmacı üzerinden vuracağı çok büyük bir kart ellerinde var. Bundan dolayı da Türk dış politikası bir çıkış yolu arıyor ama bulamıyor."

Amerika'nın Türkiye'ye Fethullah Gülen ve Suriye sahası üzerinden stratejik bir sorun yaratığını ifade eden Zengin, "Bu ilişki toparlanabilir bir ilişki değildir. Biden yönetimi Erdoğan yönetimin gidici olduğunu düşünüyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN