Akif Beki: Bir ülkenin büyüklüğü binalarla değil kişi başına düşen milli gelirle ölçülür

Yıldıray Oğur ve Akif Beki'nin Reşitpaşa Yokuşu'nda gündemdeki konuları tartışıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın New York'ta açılışını yaptığı Türkevi hakkında değerlendirme yapan Beki," İstanbul'un Fethi gibi lanse edildi" dedi.

New York'ta açtığı Türkevi açılışında değerlendiren Beki, bunun 1977 yılında İhsan Sabri Çağlayangil'in ön ayak olduğunu belirterek önceden Türk mülkü olduğunu belirtti.

"ÖNEMLİ OLAN BİNA DEĞİL KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİR"

Dış politikanın gökdelenlerden ibaret olmadığını söyleyen Beki," Bir ülkenin büyüklüğü kişi başına düşen milli gelirle ölçülüyor. Vatandaşın ne kadar güçlüyse sen o kadar güçlüsün" diye konuştu.

"BÜYÜK DEVLET REFLEKSİ DEĞİL"

Bunların büyük devlet refleksi olmadığını vurgulayan Oğur ise, "Önemli olan orayı nasıl temsil ettiğin. BM de ne kadar kıymet bilindiğin önemli. Şu anın Türkiye'nin puanı çok düşük. Göç dışındaki kalemlerde sürekli azalıyor" dedi.

New York'ta açılan Türkevi'ni '500 yıllık gurur' olan diye nitelendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözünü değerlendiren Beki," Neredeyse İstanbul'un fethi kadar mühim bir hadise olarak lanse ediyor. Buna suyunu çıkarmak diyorum. Bu söz dünyasının küçük olduğunu gösterir "diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN