Ekonomist Asaf Savaş Akat: Türkiye'de vatandaş kendi parasına güvenmiyor

Ekonomist Asaf Savaş Akat:  Türkiye'de vatandaş kendi parasına güvenmiyor

Ekonomist Asaf Savaş Akat Bilgehan Uçak'ın konuğu oldu. Programda Türkiye Merkez Bankası'nın faiz indirme kararı ve Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı konuşuldu. Akat, Türk Lirası'nın kolay kolay düzelemeyeceğini belirterek," Türkiye'nin ciddi anlamda para reformu yapması" gerek dedi.

Bilgehan Uçak'ın sorularını yanıtlayan Ekonomist Asaf Savaş Akat, Merkez Bankası'nın faiz indirme kararının enflasyona etkisini değerlendirdi. Özellikle paranın değerine değinen Akat, ekonominin temel unsurlarından birinin para olduğunu belirterek Akat şunları kaydetti:

"Bir ülkenin ekonomide kendi parası olacak. Ve vatandaşı o paraya güvenecek. Ama Türkiye'de vatandaş kendi parasına güvenmiyor. Parası olmayan bir ekonominin çok ciddi bedeller ödemesi kaçınılmazdır. TL'nin parası olması lazım. Aslına Türkiye'nin esas parası dolardır ve yanında da TL bulunuyor. Ortalıkta TL diye dandik bir para dolaşıyor. Neredeyse bu duruma geldik" dedi.

"TÜRKİYE'DE EKONOMİNİN ÇAPASI YOK"

Türkiye'de ekonominin iki temel sorunu olduğunu ifade eden Akat, "Türkiye'de ekonominin çapası yok. Makro dengesizlik, enflasyonu doğuruyor. Ekonomide ciddi bir makro sorunu var. Diğer sorunumuz işsizlik. Bir dengeyi sağlayayım derken diğerini bozuyoruz. Türkiye'nin dış açıkta marjı kalmamış artık" dedi.

Türkiye'de enflasyon karşıtlığının olmadığını vurgulayan Akat, "Galiba Genlerimizde bir şey var enflasyon bize bir şey yapmıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN