Gelecek Partili Ün'den çağrı: Başörtüsü anayasal güvenceye alınmalı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Bi'KARAR Ver'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu. İktidarı başörtüsü siyaseti üzerinden eleştiren Ün, "İktidar başörtüsünü koz olarak kullanıyor" dedi. Ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ise market önersinde bulundu.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine karşılık 'üç harfli market' önerisinde bulundu. Erdoğan'ın uğradığı marketin ucuz olduğunu söylemesinden sonra Gelecek Partili Ün kendisine öneride bulunarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız 300 metre ilerideki üç harfli markete de uğrasın" dedi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ O ÜÇ HARFLİ MARKETE DE UĞRASIN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul, Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaparak, Türkiye genelinde bin kadar tarım kredi kooperatifi marketi açılacağını söyledi. Erdoğan, böylelikle vatandaşın daha ucuz ve kaliteli ürüne ulaşmasının sağlanacağını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine karşılık Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semra Silkin Ün şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alışveriş yaptığı marketin 300 metre ilerisinde şeytanlaştırıp üç harfli diye nitelendirdiği markete gitti. Sayın Cumhurbaşkanımız o markete bir sonraki adımda giderse fiyatlar arasındaki farkı görebilir. Ben Cumhurbaşkanımızın gittiği markete ve üç harfli markete gittim. Üç harfli marketin fiyatları daha uygundu. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir komşu tavsiyesi oraya da uğrasın."

"İKTİDAR, BİZİ KİMLİKLERİMİZ VE İLKELERİMİZ ÜZERİNDEN TERCİHE ZORLUYOR"

Gelecek Partisi, Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün geçtiğimiz günlerde iktidar hakkında eleştirilerini video olarak paylaşıp "İktidar, başörtüsüyle okuyan 20 yaşındaki bir genç kızın sırf başörtüyle okuyabilme hakkı veriyorum diye bu kızımızı rehin alıyor. Cengiz Holding’in affettiği vergilerine karşılık rehin alıyor. Gelecek Partisi olarak biz, bu siyasi rehineleri, arkadaşlarımızı, dostlarımızı, bu iktidarın elinden kurtaracağız" ifadelerini kullanmıştı. Ün'ün başörtü paylaşımı gündem oldu. Konuyla ilgili sözlerini yenileyen Ün, "Mevcut iktidarın başörtü üzerinden bizi kimliklerimiz ve ilkelerimiz arasında tercihe zorluyor" ifadelerini kullandı. Ün sözlerine şöyle devam etti:

"İktidarın üzerini örtemediği günahlar, başörtülü kadınların sırtında kambur olacak. Başörtüsünü iktidarın kozu olmaktan çıkarmalıyız. Başörtü özgürlüğü iktidarın motivasyonu haline geldi. Geçmişte başörtüsü sicili en kötü parti CHP idi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle CHP'de başörtüsünde kırılma oldu. Başörtü sorunun bir daha gündeme gelmemesi için ana muhalefet partisinin başörtüsünü anayasal güvenceye alınmasının öncüsü olmalı."

"HZ. ÖMER'İN ADALETİNİ UYGULASANIZ KİM NE DİYECEK?"

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasanın dindar bir anayasa olması gerektiğini savunarak ''Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir" sözleri tartışma konusu oldu. Ün, Kahraman'ın 'dindar anayasa' önerisini, "Eğer bir anayasa yapılacaksa herkesi kapsayan çoğulcu bir olmalı" diyerek eleştirdi.

Ün, "Dindar Anayasa önerisi yozlaşmanın üzerini örtmek için ortaya çıkarılan tartışmalıdır. Hz. Ömer'in adaletini uygulasanız size kim ne diyecek? Ruhu adaletle kuşatılmış çoğulcu bir anayasa olmalıdır" dedi.

"YANDAŞ MEDYA YÜZÜNDEN PROVAKASYONA UĞRADIK"

AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kurdukları ilk dönemlerde iktidar ve yandaş medyanın yanlış ve hedef gösteren söylemlerinden dolayı zor zamanlar yaşadıklarını kaydeden Ün, "AK Parti'den ayrılıp Gelecek Partisi'ni kurduğumuz ilk zamanlar yandaş medyanın haberleri yüzünden tepkiler aldık. Sahada bazen provokasyonlara denk geldik. Biz mücadelemizi anlatmaya çalıştık ve başardık" diye konuştu.

"SİZİN KIZINIZI ÇIPLAK ARASALAR NE YAPARDINIZ?"

KHK ile ihraç edilenlerin aramalar sırasında yaşadıkları kötü muameleye değinen Ün, "Sizin kızınızı çıplak arasalardı yine bu tepkiyi mi verirdiniz? diyerek sert eleştirdi. Ün," İktidar, KHK mağdurlarının haklarını kazanım olarak görmüyor. Bir kadının çıplak olarak aranması utanç duyulan bir durum. Bunu inkar etti, deliller oraya çıkınca sustular. İktidar empati yapsın. Komisyon kendini yargı yerine koymuş" dedi.

"İKTİDARIN GERÇEKLE BAĞI KOPMUŞ"

Gelecek Partili Ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyonu düşürmek amacıyla marketlerde başlattığı denetleme sistemini eleştirerek, PR çalışması olarak değerlendi. Ün, "Marketler iktidarın PR çalışma alanına döndü. Enflasyon yüzünden marketleri suçlamak, insanın aklıyla alay etmektir. İktidarın gerçekle bağı kopmuş durumda" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN