Ocaktan: Akşener'in saha siyaseti yapması Erdoğan'ın uykularını kaçırıyor

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan Buradan Bakınca'da gündemin sıcak konularını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yüklenmesini değerlendiren Ocaktan, "Akşener'in saha siyaseti yapması Erdoğan'ın uykularını kaçırıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yükledi. Erdoğan grup toplantısında muhalefeti eleştirerek, Akşener'in HDP'nin vetosu nedeniyle adaylıktan vazgeçtiğini, Kılıçdaroğlu'nu da 'Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz' diye tanımladı. Ocaktan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Akşener kızgınlığının nedenini 'saha siyaseti' diye değerlendirdi.

"MERAL AKŞENER, ERDOĞAN'I UYKULARINI KAÇIRIYOR"

Ocaktan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İYİ Parti lider Meral Akşener'e eleştirilerini şöyle değerlendirdi:

"Meral Akşener'in sahayı kullanarak siyaset yaptığı bir gerçek. Dolayısıyla bu tablo sayın Cumhurbaşkanını rahatsız ediyordur. Hatta uykularını kaçırıyordur. Çünkü İYİ Parti'nin alacağı oylar AK Parti'den gelecek. AK Parti'nin iyi dönemlerine baktığımızda hiç böyle şeylere müracaat edilmezdi. Bu tarz konuşmalar AK Parti'nin lehine değil aleyhine bir durum."

Ocaktan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP üzerinden muhalefete yüklenilmesinin AK Parti'nin aleyhine olacağını ifade etti. Ocaktan, "AK Parti kendi politik hatalarında kendiyle yüzleşmekten korkuyor. Bu siyasi anlayış AK Parti'ye büyükşehirleri kaybettirdi. AK Parti normalde hizmetten dolayı kaybetmedi, şehirlerde önemli hizmetler yaptılar. Toplum bunlara bakıyor ama siyasi duruşa da bakıyor" dedi.

"AKŞENER'İ 28 ŞUBAT KARARININ İCRAATÇISI GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Ahmet Taşgetiren ise Meral Akşener'in 28 şubat kararının icraatçısı olarak gösterildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Meral Akşener o dönemde generallerle kapışan, generallerin tehdit ettiği ve o tehditlere pabuç bırakmayan bir kadın. Meral Hanım 28 Şubat misyonunda değildi. Saadet camiasının Meral Akşener'in o günkü misyonunun üzerini çizeceğini sanmıyorum. 28 şubat mağduriyetinin önüne Meral Akşener'in sırf siyasi açıcıdan atılması mertliğe ve hassasiyetlerimize yakışmıyor."

"MUHALEFET ACİLEN EYLEM PLANI GERÇEKLEŞTİRMELİ"

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi geçtiğimiz günlerde 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' çalışmasının 3'üncü toplantısı TBMM'de gerçekleştirildi. Millet İttifakı'nın Parlamenter Sistem çalışmasını değerlendiren Ocaktan "Muhalefetin iktidarın götüreceği gibi güçlü bir emare var. Asıl önemli olan seçilecek isim. Millet İttifakı'nın seçeceği aday AK Parti'den memnuniyetsiz muhafazakar kesim ve Kürt seçmenin oyunu alabilmeli. İnsanlara sadece Parlamenter Sistemi satamazsınız. Acil eylem planı gerçekleştirmeliler" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN