DEVA Partili Dalgın: İttifak arayışında değiliz

Bilgehan Uçak'ın sunduğu Karar Gündem'in konukları DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Mimar Bünyamin Derman ve Basketbol Antrenörü Murat Didin oldu. Programda, ekonomi, spor ve şehir yapılanması futbol statlarının etkisi konuşuldu.

Bilgehan Uçak'ın sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Mimar Bünyamin Derman ve Basketbol Antrenörü Murat Didin Türkiye'nin gündemine dair değerlendirmeler yaptı. Programın ilk konuğu olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, iktidarın ekonomi politikasını eleştirerek, bölgesel eşitlikçi ekonomi modeline vurgu yaptı. Dalgın, "Türkiye'de bölgesel bir eşitsizlik var. Biz sürdürülebilir ve eşitlikçi bir ekonomi modeli getirmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"İTTİFAK ARAYIŞINDA DEĞİLİZ"

Dalgın, DEVA Partisi'nin anketlerdeki oy oranını etkileyen nedenlerden birinin pandemi olduğunu söyledi. Dalgın, "DEVA Parti'si olarak büyükşehirlerdeki performanslarımız değerlendirilmeli" dedi.

DEVA Partili Dalgın Başkanlık Sistemi'nden Parlamenter Sisteme geçiş hakkında ise, "Türkiye'nin çözülmesi gereken dertleri var. Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. Geçişin adımlarının belirlenmesi lazım" diye konuştu.

Dalgın Türkiye'de yaşanan internet sorunu içinse şu ifadelerde bulundu:

"Türkiye'de internet rezalet. ve pek çok yerde erişilemiyor. Birçok çocuğumuz internete erişemediği için eğitimden eksik kaldı. Ve Türkiye'de internet çok pahalı. Yerel yönetimlerle çalışarak bu pahalılığı önleyeceğiz. 6-25 arası gençlerime internet bedava olacak. İnternet özgürlüğünde en son sıralardayız. Biz bu meseleyi kökünden halledeceğiz. YÖK ve Varlık fonunu kapatacağız."

DEVA Partisi'nin ittifak arayışı içinde olmadığını vurgulayan Dalgın, "Parlamenter Sistemde 6 parti olarak belli mutabakat içerisindeyiz. Biz kendi işimize odaklanıyoruz. Derdimiz teşkilatla ilişkimizi arttırma ve vatandaşa kendimizi tanıtmak" diye belirtti.

"FENERBAHÇE STADI KENTİN BİR PARÇASI HALİNE GELMELİ"

Türkiye'deki statları değerlendiren Mimar Bünyamin Derman ise Fenerbahçe stadı ile ilgili başlayan tartışmalar hakkında şunları söyledi:

"Bünyamin Derman," İncelediğimiz zaman papazın çayırı olarak biliniyor. Fenerbahçe yer tartışmasından etkilenenlerden biriyim Şehir içindeki statların potansiyelleri var. Stat yapıları kentin en önemli parçaları. Kent içinde stat yeri doğru ama daha iyi yapılabilirdi. Fenerbahçe stadı kentin bir parçası haline getirebilir. Stat kentin kayıp alanı durumunda" dedi.

Statların şehir merkezlerinde yaşattığı sorunun dünyanın her yerinde olduğunu vurgulayan derim, kent işletilmesinin uygulamalarının sonucu olduğunu bildirdi. Derman, "Stat çevresinde arsa değerlerinin artmasında buna sebep. Maç dönemleri yaşanan yoğunluğun asıl nedeni kent işletmesiyle alakalı. Büyük sorun ulaşım bu da ulaşım koordinasyonu ile alakalı" dedi. Statların modernleşmesiyle çocuklar ve kadınlar maçları izlemeye geldi. Bundan dolayı statların potansiyelleri artmaya başladı.

"FENERBAÇE BİR KOÇ TAKIMIYDI"

Türkiye'deki basketbolu değerlendiren Basketbol Antrenörü Murat Didin, Fenerbahçe bir koç takımıydı diyerek Türkiye ve Avrupa basketbol takımlarını karşılatırdı.

Didin, "Avrupa basketboluyla aramızda büyük fark var. NBA seyir oyunu. NBA'da sezon içerisinde o sertlik yok. strateji olmalı. Bir oyuncunun sürüklediği takım bana takım gibi gelmiyor"

Basketbolun önemine değinen Didin, "Her eve basketbol girmeli. Lig marka değeri olmalı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN