Gelecek Partili Mente: Erdoğan'ın danışmalarından biri değersiz TL'yi savunuyor

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mente oldu. Mente, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybına değinerek, "Erdoğan'ın danışmanlarından biri Türk Lirası'nın değer kaybetmesini savunuyor" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mente, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Türkiye Merkez Bankası'nın faiz indirme kararından sonra dolardaki yükselişe değinen Mente, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarından birinin 'değersiz Türk Lirası'nı' savunduğunu ifade etti.

"O KİŞİ TÜRK LİRASI'NIN DEĞERLİ OLMAMASINI SAVUNUYOR"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 19'dan yüzde 18'e indirmesinden sonra dolar son dönemlerin en yüksek seviyesine ulaştı. Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kaybetmesinden sonra 'Cumhurbaşkanı Erdoğan doların yükselmesine bilerek mi izin veriyor? iddiaları konuşulmaya başlandı. Gelecek Partili Mente, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarından birinin adını vererek bu tartışmaların kısmen doğru olduğunu ifade etti. Mente, şunları kaydetti:

"Erdoğan'ın danışmanlarından bir tanesinin Türk Lirası'nın değer kaybetmesi konusunda tezi var. Cemil Bey mesela buna daha yakın. O, Türk Lirası'nın değerli olmaması gerektiğini, ne kadar zayıf bir Türk Lirası olursa ihracatı ve ithalatı daha çok destekleyeceğini düşünüyor."

"ÇOK KUVVETLİ SESLER ÇIKTIĞINDA BÜYÜK BEDELLER ÖDETİYORLAR"

Mente, iş dünyasının özellikle Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD)'ın, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizle ilgili sessizliğine değinerek, "İş dünyasının örgütlenmesinin iki yanı var. Biri kanunla kurulmuş yapılar. Burada bir muhalif sesin yükselmesi mümkün değil. Çok kuvvetli sesler çıktığında çok büyük bedeller ödetiyorlar. İkincisi ise gönüllülük temelinde örgütlemiş ,dernekler statüsünde faaliyet gösteren yerler var. Bunlar muhalefetle ve iktidarla görüşebiliyor" dedi.

"TÜRKİYE'DE PARALEL EKONOMİ VAR"

Mente, 'pararlel ekonomi' kavramına vurgu yaparak Türkiye'de iki başlı ekonomi olduğunu ifade etti. Mente, AK Parti iktidarının ekonomi politikasıyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'de şu an paralel ekonomi mevcut. Bu İş veriş süreçleri şeffaf olmayan bir süreç. Oradaki yapı kimse tarafından sorgulanmıyor. Paralel bir evren oluşturulmuş ve oraya dokunamıyorsunuz. Orası özerk bir alan durumunda. Sayın Erdoğan kendi yarattığı ekonomiye kaynak akıtıyor ve finanse ediyor. İlgi alanı sadece bu. Tüm bunların yanı sıra bize patates soğan gibi günlük verileri konuşturmaya çalışıyorlar."

"ESNAF KİTLESİNİN DÖNÜŞÜMÜ ÇOK ANLAMLI"

Türkiye'deki korkutma politikasında da değinen Mente, ilk etapta insanların Gelecek Parti'sine tepkili olduğunu vurgulayarak "İnsanlarda, partimize evrak getirdiklerine 'benim çocuğum öğretmen görevden alırlar mı?' korkusu vardı. Ama şu an bu düşünce yok. İnsanlar artık çok sesli konuşabiliyorlar. Bunda artık kaybedecek bir şey kalmamasının etkisi var. Bu doğrultuda esnaf kitlesinin dönüşümünü ben çok anlamlı buluyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN